Kritikai Gondolkodás .Blogol.hu/read
Belső és Külső hivatkozások:
Alapvető 

írások YouTube
Kiemelt 

írások E-mail
Bannerek Facebook NINCS (még)
RSS -

Utoljára ezeket gondoltuk hozzá:
[Igen, ezért csináltam egy ideig azt,... 2014-04-23 13:36:37] • [Mégis milyen hatósági szerv nem engedte? 2014-04-15 14:34:18] • [Eredetileg a Szent Korona valódi... 2014-04-14 13:00:05] • [A Hazanemeladónál érdekes a Szent... 2014-04-14 11:38:13] • [Furcsa az egész. Sose tudjuk meg, mi... 2014-04-02 10:51:08] • [2009-ben a Zöldek kampányoltak zöld... 2014-04-01 21:35:57] • [Két hete megint visszatért, azt mondja,... 2014-03-29 00:20:04] • [Mondjuk ez azért:... 2014-03-17 16:28:39] • [Amúgy azt kifejezetten hiányolom, hogy... 2014-02-23 16:00:31] • [Megmondom őszintén, nem sok... 2014-02-23 16:00:13] • [...]


2014-04-17 12:24 csütörtök #

Félresikerült demokrácia Magyarországon


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.

Gyakran elhangzó érv, amikor a választáson tett szavazatunkról érdeklődők megtudják, hogy esetleg nem kívánunk szavazni, hogy hű meg ha, hová tettük az eszünket, mert akkor azzal pl. F pártot erősítjük. Tehát ha nem szavazok X-re, hogy azzal az ő százalékait nyomjam feljebb, akkor azzal Y és Z jár jól, mert egyúttal az ő százalékaikat sem nyomom lejjebb. Igen, ez valóban igaz, de csak azért, mert a jelenlegi rendszerben valamiért az összavazók számát veszik 100%-nak, és ezek arányait százalékolják le a pártok egymás között. Csakhogy hiába mondja el Orbán április 6.-án este felhangon, hogy köszöni a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, mert ezzel "kiálltak a magyar demokrácia mellett", ha a nem szavazásunk is egyfajta szavazási forma valójában, és egyedül csak a demokráciánkról mondható el az eredményhirdetés tekintetében, hogy nem állt ki mellettünk.

Milyen alapon vagyok levegőnek nézhető akkor, ha én nem szavazok - merem feltenni a kérdést. Ha a szavazatommal azt döntöm el, hogy kit hatalmazok fel, akkor ha nem szavazok (mivel a szavazás keretein belül nincs egyéb opció, ezért ilyenkor az a szavazásom megfelelő módja, ha nem megyek el szavazni), akkor az elvégre azt kéne, hogy jelentse, hogy senkit sem hatalmazok fel. A nemszavazásom nem azt jelenti, hogy nem kívánok részt venni, tehát nem eldobom szavazati jogomat, hanem ugyanúgy érvényesítem: senkit nem hatalmazok fel azok közül, akik kiálltak a porondra. Ennélfogva a nemszavazatomat ugyanúgy bele kéne számolniuk, egyfajta fantompárt-ra szavazásként, azt erősbítve a többivel szemben, vagyis ha én nem szavazok senkire, akkor úgyszólván a senkinek a százalékait erősbítem, és ezzel az összes többi valós párt százalékait gyengítem. Itt egy nagyon fontos dolog lenne, hogy tisztázzuk a fogalmakat, mivel, ha valaki "szavazott" az úgy értendő, hogy "X pártot hatalmazta fel", ennélfogva a "nem szavazott" ne azt se jelentse, hogy "kivonta magát a választásokból", hanem azt, hogy "nem hatalmazta fel a pártokat az égvilágon semmire".

Mégis milyen demokrácia az, ahol ha az ország 61%-a szavaz és 39%-a nem, akkor a 61%-ot lazán átszámítják 100%-ra, a 39% fel nem hatalmazót pedig félredobják, levegőnek nézik, és méltatlanul ráülnek az ő általuk lefoglalt százalékokra? Nem tudom, hogy a választásokkal kapcsolatos jogi szöveg hol található pontosan, és azon belül milyen előírások lettek kinyíilvánítva, de ha a józan eszemmel igyekszek gondolkodni, akkor mégis mit képzelünk? Osztozkodjanak azon a 61%-on, és a maradék 39-et hagyják üresen, mert ténylegesen csak az ország 61%-a szavazott hatalmazta őket fel, nem pedig a 100%-a, a többi pedig nem "nem szavazott", hanem NEM hatalmazta őket fel, tehát ebben a mértékben KI LETTEK TILTVA mindahányan: "üljetek le, egyes". Ha csak az ország 1%-a menne el szavazni, akkor az lenne a "demokrácia", hogy a 99% véleményét figyelmen kívül hagyjuk, és rátelepszünk azokra, akik szavaztak? Legalább ennyire ne köpjék már szembe az embereket, hogy a nem szavazókat levegőnek nézik, hanem nézzenek szembe a valós tényállással, dolgozzanak abból, ami jutott! (Ez a pártok közötti viszonyulási arányon semmit nem változtatna, viszont az összes párt kevesebb hatalomra tehetne csak szert, nem a teljhatalmon osztozkodnának, hanem azon, ami épp jut.)

Tehát a FIDESZ 2014-ben nem 45%-ban, hanem csak 27%-ban, a "kormányváltók" nem 24, hanem csak 15, és a Jobbik sem 20, hanem csak 12%-ban lett megszavazva, azaz felhatalmazva.

Elismerem azonban, hogy ez a hatalmi felosztás persze főleg nemzetközi szinten elég vészes lenne az országra nézve, hiszen, ha pl. csak 1% szavazna, és azt nem tekintjük 100%-nak, hanem csak annyinak, amennyi, akkor kvázi csak 2 ember gyakorolhatna hatalmat a teljes országgyűlésben, és ezen logika szerint márpedig nem teljhatalomról beszélünk, tehát a tényleges hatásfok jelentősen visszaesne. A maradék 99, vagy esetünkben 39% körül is kezdeni kell valamit, de nem azt, amit ma csinálnak velük. Most mondhatnám nagyon alacsony átgondoltsággal, hogy aki nem szavaz senkire, akkor az vállalja, hogy helyettük is elmegy majd a parlamentbe politizálni, pontosabban megpróbálni a közjó érdekében, a megfelelő százalékarányban befolyásolni az ott felmerülő kérdések kimenetelét, de egyrészt ők amúgy sem lettek felhatalmazva a többi ember által, ha pedig magunkat ilyen könnyen felhatalmazhatnánk, akkor az is adhatna visszaélésekre okot, bár nem is tudom, lehet, hogy van ebben is valami... Mindenesetre a kvázi saját magukat személyenként felhatalmazók önmagukban nagyon jelentéktelenek lennének, hatalmas látszámuk pedig nem zsugorítható össze egy esszenciális kis csoportba, így ez egy érdekes kérdés. Ugyanezt viszont más oldalról megközelítve, egészen korrekt lehetne az a megoldás, hogy ha már egyszer, kitudja miért nem indítanak szeretett politikusaink soha népszavazást semmilyen fontos kérdésben Magyarországon, tehát kvázi nem szólhatunk bele az életünkbe, csak legfeljebb nagyon ritkán teljesen lényegtelen, mellékes kérdésekkel kapcsolatban, akkor tekinthetnénk a nem szavazók azaz nem felhatalmazók százalékarányát úgy, hogy kollektíven az egész lakosság akkora mértékben szólhasson bele a dolgok menetelébe útközben, tehát esetünkben 61%-ban dönt a parlament, de mellé népszavazást kötelesek indítani 39%-os súlyozással a lakosság véleményének javára. Bár még ez sem az igazi, mert ekkor még mindig csak "a választott vezetővel rendelkező társadalom", és nem pedig "a demokratikus társadalom" mintapéldája lennénk, pedig az igazi cél az az lenne, hogy ha már népszavazás van, akkor a nép szava döntösn, ne legyen súlyozásunk a parlamenttel szemben. De ha maradunk a választott vezetőknél, ami a jelenlegi gyakorlat Magyarországon, akkor a nem felhatalmazók levegőnek nézése helyett legalább ennyi beleszólást adhatnának közbizalmatlansági alapon. NEM?!

Dehát országunkban a demokrácia kicsúfolása zajlik, mintahogy számos más állam esetében is, és ez nyilván nem is véletlen dolog kerek e világon, szóval miért is gondolkodnának józanul, hogy aztán nekünk adjanak hatalmat... Csak négy évente válassz a gazemberek közül egyet akinek legitimalizálod, hogy ráüljön a nyakadra, aztán kuss, te adtad neki a hatalmat... Kutyából pedig nem lesz szalonna, vagy micsoda, rántottából újra tojás...Ám, ha már mindenáron a szent és sérthetetlen parlamentáris demokráciában gondolkodunk (és még véletlenül sem másban - ti. a szavazás-nemszavazásos arányok még mindig ezt a rendszert legitimizálják, ha a benne szereplőket nem is), a fenti pont, hogy sarkallná, ösztönözné is a pártokat arra, hogy olyan programokat igyekezzenek kidolgozni, amelyek valóban előnyösek lennének a lakosság szempontjából nézve, így ők kevésbé esnének el a százalékoktól, és az ország lakossága is jobban járna. Persze - a jelenlegi körülmények között nézve, és az efelőli jóhiszeműségeinket kizárva - csak egy alternatív valóságban. (Vagy a nem olyan távoli jövőben? :P)


További ajánlott olvasnivalók:
Hazugság: Választott vezető = Demokrácia
Hazugság: Baloldal és Jobboldal egymással szemben
Bal és jobb, mégegyszer, másképpen
Hazugság: Szabadság és demokrácia van
(kiegészítés: Demokratikus gyakorlati a mai Magyarországon (2006-2009))


Más: itt jegyezném meg, hogy az Origó szerint Kásler pártja lett a 6. legerősebb az országban. Hát, az kétségtelen, hogy a 6. párt lett, de én inkább úgy mondanám, hogy van három erős párt, aztán a többi már gyenge (beleértve az LMP-t is, ami ugyan bekerült a parlamentbe alig kétszázezres választóival, de éppencsakhogy). Szóval a hatásvadászat már megint igyekszik felülírni az igazságot, ami pedig nem jó, ha kábítja az embereket.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 1 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: fénykép, parlament, politika, kiemelt, 2014, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-04-01 20:58 kedd #

Félresikerült választási kampányok, bolondok napjára


Bolondok estéje alkalmából egy kis gúnyolódással készültem - persze nem csak megérdemlik azt szeretett gazembereink, de tulajdonképp maguk provokálták is ki röhelyesen félresikerült kampányszövegeikkel. Lehet rajtuk csak mosolyogni is, de elgondolkozni sem árt, mert ezek a talán szándékosan önleépítő szövegek tökéletes önleleplezések is színvonalban, hogy mit várhatunk ezektől, ha mindenképpen választaani akarunk közöttük, ahelyett, hogy el sem mennék szavazni.

(Ahol egyébként úgy volna ildomos a SZAVazás, ha felSZÓlalkozások is történnének, az emberek SZÓzatokat intéznének népükhöz, segítőikhez, és felebarátaikhoz, eképpen beleSZÓlva a történésekbe, és nem pedig a gazembereket elfogadó magatartással legitimizálni őket újabb négy elfuserált évre...)


Elsőként lássuk A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt félresikerült kampányát! Kb. egy hete kaptam kézhez a postaládánkba bedobva egy úgyszólván sablonsemmitmondó matricát az "óvjuk környezetünket, rezgessük szeretetünket" képet idézve, anélkül, hogy ezzel kapcsolatos programjukról, mi több, magáról a pártról bármit is elárulnának, hogy az átlag ember is érthesse, hogy most mi ez a matrica, mert ilyen gyenge "üzenetekkel" nem lehet üzenni semmit, csak a hülyeségtengert duzzasztani. A matrica másik fele pedig a tökéletes lejáratókampány eszközének lett felajánlva első kézből:Ahelyett, hogy a természetóvásos matricára ráírták volna, hogy köszönik a terjesztést, és hogy azt csak engedélyezett helyen lehet megtenni a párt kérése szerint, ezt külön matricára írták, amivel így erősen vissza lehet élni, gyakorlatilag amire ráragasztom ezt, az jelöli a pártot, hiszen a matricán csak Kásler neve van írva, a pártja amit képvisel nem. Ha én ráragasztom ezt egy kutyaszarra, akkor gyakorlatilag megköszönik, hogy terjesztem a szar pártjukat... És egy lépcsőházban eme érzésem egy konkrét példával be is igazolódott, valaki élt a lehetőséggel, és ráragasztotta a matricát a Munkáspárt kampány- képeslapjára.


Másod ízben tekintsük meg a "Fiatal Demokrata" Orbán Viktort, aki 2014-ben, miniszterelnöksége csaknem utolsó napjaiban bebetonozta magát 4 éves posztjára újabb 4 évre:Közben emlékeztetnék mindenkit, hogy már 2010-ben is egy "magyar"-zsidó családdal reklámozták magukat, vagyis az új, betelepülő nemzedékkel, amit szárnyaik alatt fognak védeni - ha hajlamosak vagyunk leolvasni ezt a képről.


Az LMP is remekelt - a jövő zöld állításuk szerint, amit egy zöld jelzést adó gyalogosátkelőhely-lámpával, és egy kerek zöld almával hirdetnek:Ennek keretében aki úgy járt, az kapott tőlük egy almát, de saját maguk is figyelmeztettek rá, hogy a fogyasztás csak saját felelősségre végezzük - mert talán nyíltan azért nem teljesen merik bevállalni, hogy nem is olyan zöldek, mint láttatni kívánják magukról?


Az MSZP fantasztikus ötöse is összejött, de közös erővel sem tudnak többet tenni, mint, ha megszavazzák őket, akkor hatlamas nagy, a néptől adott erőtől fogva kormányt fognak tudni váltani, így együtt, aztán, mivel más erejük már nincs is, elsüllyednek a történelem emlékezetében.Amúgy a párt székházán azok ott golyóálló üvegek?


Most pedig lehet jönni, hogy a Jobbikot nem is gyaláztam meg, biztosan az ő pártjukat fogom... Nos, rájuk is kerülhet sor, de a tökéletesen semmitmondó szövegeikbe már tényleg nem nagyon lehet semmit sem belelátni, semmilyen nézőpontból. Azért egy mozzanatot mégis sikerült elcsípnem a város bugyraiban:A Rosszabbik a padlóra sikerül...


E bejegyzés a választásokkal kapcsolatos meglátásaimmal kapcsolatban nem teljeskörű, a pártokat egymáshoz képest nem viszonyítottam és nem mondtam el róluk a véleményemet, mindössze egyöntetűen röhelyes aranyköpéseikre reagáltam, mivel a bolondok napja az ő napjuk, kivétel nélkül.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 4 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: 2014, politika, kaslerarpad, FIDESZ, LMP, mszp, jobbik, reklám, fénykép, ehh, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-02-23 18:22 vasárnap #

Pirula védelmében - félösszefoglaló a tudásanyagomról


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.

Már hónapok óta rugozóm mindazon, ami a PirosPirulaProjekt blogján és fórumán történt az elmúlt egy évben, és azon, hogy hová "silányult" az egész, és ma jutottam el arra a pontra, hogy ki tudjam írni magamból az egészet, de "frankón". Nos, a PirulaPublic-on áll egy topik Pirula védelmében címmel egy ideje (nem linkelem, mert csak bejelentkezett felhasználók olvashatják), ahová ma beírtam az alábbi hozzászólást - ajánlott elolvasni, reakciót pedig még nem kaptam rá, majd meglátom, mit érek vele.

És miért csak fél-összefoglaló? Mert Pirula kérdését itt most nem tárgyalom, csak Kowalsky-ét (aki a bloghoz tartozó fórum főadminsiztrátora, de erről bővebben alább).Sziasztok!

Megint nem voltam jó pár hétig, de folyamatosan pörög a fejemben ami itt történt az elmúlt 1 év alatt, meg azelőtt, és persze ahol most járunk, és hiába késtem ennyit a topik megnyílása óta a hozzászólásommal, úgy érzem, hogy hozzá kell gondolnom a tietekhez a magamét, és most jött el az ideje, hogy sikerült nagyjából kifejteni. Sajnos nem vagyok az a spontán-naprakész típus, amíg összerakom a gondolataimat egy kerek szöveg-egésszé, az időbe tellik, van, hogy hónapokba (bár amilyen bonyolultam gondolkodom, ez érthető kell is legyen; alább szörnyülködhettek, hogy mi van a fejemben :D).

Van ugyanis bennem egy nagyocska érdeklődés Kowalsky felé, hogy most akkor mégis mit és hogyan akart itt csinálni, és hogy az biztosan jó volt-é. Nincs elég háttérismeretem ahhoz, hogy átlássam a helyzetet (naná, hát pont azért írok, hogy ami elérhető információról lemaradtam volna a fórumon, hosszas keresgélés helyett megosszátok meg velem, hogy én is átlásthassam azt, amit ti: hogy szerintetek mi folyt/folyik itt), ezért igyekszem nem megmondóemberként írni a soraimat (bár félek, hogy aféle pattogásnak fog látszani), csak elmondani a véleményemet, aztán a végére tenni a kérődjelet, hogy ti hogyan látjátok.

Szóval kezdjük onnan a dolgot, hogy az még oké lenne, ha most azt mondjuk, hogy Kowalsky egy nagyon fasza kis stratégiát alkalmazott: látszólag visszatetsző módon "beépült" a PirosPirulaProjekt-be, jó egy évig tűrte, amint az itteni, szószerinti(!) összeesküvés-elmélet-gyárosok (más néven a társadalom újabb elmebeteg rétege) kiéli magát, miközben jól láthatóan nem igyekszik meghaladni a maga kis nyomorult "korlátait", és elérkezik az idő, hogy szembesítse őket saját magukkal, vagyis "szétrobbantsa" az oldalt - jó értelemben(!), mivelhogy ha ez az elmebetegek tábora, és nem értékes emberek közössége, akik értékes cselekedeteken munkálkodnak, akkor az ugye szétrobbantandó amúgy is. Szerk: A "szétrobbantást" nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy "megsemmisíti", "befullasztja" az oldalt, hanem úgy is lehet, hogy szétkergeti a nem ide való elemeket. Innentől kezdve nem visszatetsző a "beépülés" szó (ami amúgy nem tudom mennyire fedi a valóságot, nem tudom, hogy Pirula hogyan ismerte meg Kowalsky-t, majd pedig bízta rá magát egy fórum felépítésében és karbantartásában, természetesen a PPP irányvonalát megtartva - nem tudom, hogy beépülésnek nevezhető-e a dolog, vagy mi volt, mindegy), mégsem tartom teljesen normálisnak a stratégiát - már ha valóban ezt csinálta, jó előre megfontoltan nézett egy évig, aztán rárobbantotta mindenkire az illúzióburkot, hogy bocs, de ez nem a valóság, amit a fejlécben állítólag választottatok...

Viszont pont ezaz... Oké, hogy bizonyára Pirulával kellett egyeztetni a megfelelő design-ról, meg a szlogenekről, de végső soron nem Kowalsky szerkesztette a fejlécet? És akkor oda van írva egy teljes évig a címlapra, hogy "Akik a valóságot választották - Pirula Piublic", fordítom: "Mivel a PirosPirula blogját olvasod, te már a valóságot választottad", erre egy év után Kowalsky ránkrobbantja, hogy "behittük a szlogent", hogy mennyire felébredtünk, pedig nem, és hogy ez a Pirula nem is a jó irány, hanem tévút. De akkor ez így mennyire normális? Nem lett volna jobb már kezdettől csöpögtetni infókat, hogy vigyázzunk magunkra, mert a kezünk a bilibe lóg, és ha ez még megy egy évig akkor a fejünk is bele fog lógni? És most nem a többtucat topik között értem a csöpögtetést, amit csak az olvas el, aki jókor van jó helyen, vagy egyáltalán valaha is olvassa az adott topikot, és nem csak azokat a topikokat nézegeti, ami őt személyesen érinti. Hanem kiírni a főoldalra, egyértelműen, hogy mi a cél. Mert mondom, startégiailag nagyon jó húzásnak tartom az illúzióburok szétrobbantását, miután az ránőtt a fejekre, emberileg viszont visszatetszőnek tartom, hogy ez szó szerinti beépülésnek volna mégiscsak nevezhető, hasonlatosan az "állj az élére" technikához, ahol lényegében Pirula kezdeményezését, még ha okkal is, de szépen belevágod a sárba, közben elkezdesz "Új Pirulát" keresni, amikor az eredeti már mióta eltűnt, de úgy, hogy nem írod oda, hogy az Új Pirula nem a régi nyomdokait kéne, hogy kövesse (nem volt odaírva a plakátra!, még mindig az látszott rajta, mintha az eredeti Pirula szellemiséget szeretnéd folytatni), aztán meg amikor megejelenik a régi, egyszerre csak még ki is tiltod a fórumról.

Hozzátéve, hogy felmerült itt többek között Pirula munkásságnának elvitatásának kérdése is:

Idézet cogitoergosum-tól:
Szerintem senki sem vitatja el Pirula eddigi munkásságának fontosságát, sem azt, hogy rengeteg embert elgondolkodtatott, "felébresztett" az írásaival, videóival. Többek között nekem is szolgált hasznos infókkal, amiket - így utólag is - szívből köszönök.Én nem éreztem Kowalsky hozzáállását ilyen hálásnak (Szerk: Pirula már akkor is farkast kiáltott, mikor csak egyáltalán elindította a blogját - olvasható egy kommentben, ami szerintem elég erős bírálatot mond ki), és amint ő ebben a topikban se nem cáfolt, sem nem erősített még meg téged - egyszerűen nem szólt hozzá -, csak neked nem hiszem el, hogy ne lenne elvitatva Pirula. Ami nem azt jelenti, hogy elvan, csak azt, hogy csak ebből nem hiszem el, hogy nincs (Kowalsky részéről), és ez szerintem lényeges pont lenne, főleg, hogy itt gyakorlatilag ebben te is Pirulát "véded" (kiállsz azon értékei mellett, amelyek mellett érdemes - a nem érdemesek mellett nem). Szeretném, ha Kowalsky is egyértelmű, de nem csak a tőle megszokott példamutató-szókimondó, hanem a kellő tiszteletet, elismerést is tanusító kommentben írná meg a véleményét, ami ugyanúgy elég, ha csak Pirula arra érdemes értékeit ismeri el, a többit nem kell.

Szóval mégegyszer: a mélyebb észheztérítéshez startégiai szempontból szvsz nagyon jó ötlet volt, és szépen végig is csinálta Kowlasky a tervét, emberileg viszont aljasnak tartom, és a legkevésbé sem tisztának a történteket, máig sem tisztázott szerintem ez a dolog, és igenis jogos, hogy felteszem ezeket a kérdéseket. És erre, ha már így fáradok, és összeszedem a dolgokat, szerintem illik majd szöveges válasszal szolgálni, és nem festene túl jól, ha hirtelen lezárandana a topik.

Folytatva, ami még elhangzott a topikban eddig:

Idézet cogitoergosum-tól:
Kidumáltuk jól az illuminatit, - mert hát kell valami bűnbak a saját tehetetlenségünk mentségére - aztán szépen ment minden tovább, mint eddig. ÉBRESZTŐ! Vagy csak én álmodom?Azért az illuminati nem csak bűnbak arra, hogy mi miért nem csinálunk semmit. Az illuminati akkor is létezik és működik, ha erőnkszakadtából teljesítünk nap, mint nap személyesen, hús-vér-lelki-szellemi emberi, és nem csupán internetes szószátyár kihívásokat. Ilyen emberek ugyan nem igen léteznek (tudtommal, meg amúgy is kissé kisarkítottam a dolgot a könnyebb érthetőség kedvéért), de csak azért, mert az emberek jókora részének nem csak keze lóg a bilibe, hanem már a feje is elmerült benne, attól még az illuminati ténykedése, befolyása szerintem létező, tettenérhető dolog, ezért számottevő, valóban tisztában kell vele lenni, és alkalomadtán kénytelenek vagyunk foglalkozni vele. Az is, aki tényleg tesz is valamit, nem csak az, aki nethuszárkodik. Fontos észheztéríteni a, mint a csöbörből vödörbe esőket, úgy az álomból álomba esőket is, hogy még mindig nem ez a helyes út, amit csinálsz. De csak azért, mert valaki az illuminatiról beszél, terjeszti a hírét, stb., attól az az ember még nem feltétlenül álmodik, sőt. Jó lenne ezt a határvonalat kicsit meglazítani, mert úgy érzem, itt van egy kisebb szakadék a meglátásaink között. Az más kérdés, ha most leállunk vitázni, hogy van-e illuminati, vagy csak európia központi bank fejesei vannak, vagy még azok se, csak gyurcsányok, meg orbánok. Ez szinte lényegtelen. Aki nyitott szemmel, elmével jár a világban, annak szerintem elvitathatatlan, hogy egy rohadt nagy információs háború zajlik a múlt emberisége ellen egy sokkal irányíthatóbb jövő emberiségéért - és ez független attól, hogy azok, akik beszélnek erről, hát tesznek is bármit közben akármiÉRT, vagy csak pofáznak naphosszat, aztán annyi (bár a pofázás sem értéktelen - másokat ugyan lehúzhat, de bizonyos, hogy vannak olyanok, akik ben van hajlandóság a tettekre, csak egyelőre nincsenek tisztában a dolgokkal, és pont ezek a pofázók ébresztik őket rá arra, hogy mi van, még olyan szinten is, hogy a pofázok lustaságából kiábrándulva akarnak majd az élre törni, hogy majd ők megmutatják, hogy mennyire kevés az a nethuszárkodás, és egyszre csaK talán fordul a kocka).

Tudom, egy örökké mindenen gondolkodó filozófus veszett el bennem, és most megint attól tartok, hogy rászálltok arra a szóra, hogy azt írtam: "talán", meg még néhány másikra, és le leszek nézve, de remélem, hogy a mondandóm lényege is átmegy azért...

Idézet cogitoergosum-tól:
Nekem speciel a további oldalakon át folytatott értelmetlen dumából elég volt. Mit is kívánok hát tenni? Nyilván nem fogok fegyvert, és szállom meg a Magyar Televízió épületét, mint ahogy tette ezt Öszöd után a politikai támogatással feltüzelt focidrukker banda, - majd miután "elfoglalták" az épületet, kifosztották a büfét, falatoztak, közben törtek-zúztak, bónuszként elloptak pár bábfigurát - mivel én speciel a békés harcos útját választottam. Mit is jelent ez pontosan? Nekem a szó a fegyverem. A kommunikáció. Van egy ilyen Illés szöveg is: "A szó veszélyes fegyver, és van, aki fegyvertelen." Én ebben kívánom támogatni a csapatot. Kimondani végre azokat hazugságokat, amikben élünk. Még az ébresztésen belüli hazugságokat is, mert - ne ringassuk magunkat tévhitekbe - olyan nincs, hogy "csak én tudom, és mondom meg nektek a tutit, és senki más".És ugye, hogy ugye? A történelem folyamán mindig a szavak, a szónoklások, a beszédek, az infromációs "ömlengések" voltak meghatározóak, napjainkban pedig talán a leginkább, tekintve, hogy butulásban eléggé élen járnak a mai emberi társadalmak résztvevői, mi magunk, az emberek, egyenként, egyénenként... És itt válik kétélűvé a dolog. Ugyanis akkor egyrészt látjuk azt, hogy vannak ezek a nethuszárok, akik csakm pofáznak, és pont ők azok, akik harcolnak a szavakkal, ami most talán a legfontosabb, de egyszerre ők azok is, megmaradnak egy bizonyos lebutultsági szinten, és attól feljebb nem igen másznak a kis mocsarukból. Gondolkodnak, segítenek másoknak gondolkodni, akik talán a tettek mezejére is lépnek majd a hatásukra, de ők maguk, a legnagyobb réteg, amelyik csak pofázni tud, nem is fog mást csinálni, mint pofázni.

És akkor ez most baj? Vagy nem baj? Vagy mi is tulajdonképpen? Jó kérdés.

Akiben megvan a hajlam, hogy a tettek mezejére lépjen, hát tegye meg a szükséges intézkedéseket, és vonzza is maga köré az embereket, akiket csak tud. Akiben meg nincs, azt sem kell mélységesen lenézni, mert nem is lesz benne hajlam, hiába a nagy igyekezet. Nem mindenki garabonciás, de mindenkire szükség van - azon a szinten, amelyiket éppen feléri ésszel, mert ha nem éri fel, akkor hiába a magyarázkodás, akkor sem fogja felérni.


Köszönöm, hogy még nem zártátok be a topikot, így megmaradt a lehetőségem arra, hogy ez alkalommal hozzászólhassak itt!

Ha valamit kihagytam, meg elírtam volna, akkor sorry. Nem kevés energiám megy bele abba, hogy legalább ezt kiizzadjam magamból pár hónap alatt(!). Szóval remélem megértéssel, és nem megvetéssel fogadjátok soraimat!


Szerk: itt nem Kowalsky gondolatvilágának, meglátásainak meg/el-ítéséről van szó, hanem PirosPirula helyén kezeléséről. Semmi bajom nincs azzal, amit Kowalsky fejteget, hogy merre kéne lépnünk, azzal viszont nagy a bajom, amilyen illetéktelennek mondható viselkedést megenged magának vele szemben, mint a "PirulaPublic", és nem mint a "Fekete Lovag" főadminisztrátora (azt tudtommal ő - Kowalsky - írja). Nem mindegy, hogy a saját felületünkön mondjuk el ennyire elbíráló véleményünket, vagy pedig egy társulás felületén, ahol nem mi is vagyunk az elsődleges személyek (nem azért, mert Pirulának annyi köze van a fórum életbentartáásáért, de a szellemi folytonosság a PirosPirulaProjekt Blogot illeti meg - vagy rossz oldalról közelítem meg?) ráadásul még "az irányítást is átvesszük" afölött, akivel társultunk. Amúgy semmi baj a merre kéne lépnünk meglátások terjesztésével, csak ezek a tiszteletet meg nem adó, illetéktelen "túlkapások" nem tetszenek, és szerintem tisztázást igényelnek.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 3 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2014, kiemelt, pirospirula, komment-bejegyzés, blogíró, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-02-22 14:51 szombat #

A "magyar(országi)" Illuminati 1, és 2 c. filmekről


Utoljára frissítve: 19 óra 25 perckor


[Dancsó Péter: Videómánia] Battle in Space: Megmentjük a Világot!


( http://www.youtube.com/watch? v=kZY3FmZB23U )

A videó nagyon jó (leszámítva, hogy szórakoztatóipari(!) időhúzós nívót tükröz, és közben ugyanúgy benyeljük ezeket a rossz filmeket, amiknek léteznie sem kéne - igen, nekem is megköszönhetitek, hogy terjesztem itt nektek az elmétek betegítésére), a film meg zavarbaejtően kínos, bár nem mintha nem egy ismerhető, valóban illuminati-s sémát vonultatna fel, legalábbis egy embertelenül gagyi köntösbe bújtatva egy egyébként ugyanannyira teljesértékűen kibogarászható üzenetet: háttérhatalom készül az űrbe, ennek vezéralakjai az illuminátusok, a Föld fenyegetéséről és mindeközben egyszerre "megmentéséről" ugyancsak tőlük várhatóan, ami alantas évszázadokkal előre gondolkodó terveikben számukra csak az NWO Világállammal képzelhető el [határok eltörlése], amit probléma-reakció-megoldásos, meg hamis zászlós technikák révén kívánnak elérni, aztán a végén képbe kerülnek a földönkívüliek, meg a "valódi" illuminátusok, akik a földi életbe kívülről érkeznek (érkeztek?), meg persze vannak ún. gyíkemberek a történetben, de őket a harag élteti, és az embereknek csak szeretetrezgőkké kell válniuk, mert az a megoldás. Arról nem is beszélve, hogy ez az "Angel of God - Die Motherfuckers, Die" kifejezetten ilyen Antikrisztusi mivoltot sejtet "Én vagyok Jézus, pedig nem, MuhhaHHaaHahhhaaaHahaaaaaaAAhhh" jeligével felszerelkezve.

Nem azt mondom, hogy mindez így teljesen épeszű, és teljesen fedi is a valóságot (mondjuk egy film, mégha a valóságon alapszik is, mikor fedi teljesen azt?), de van valóságalapja ezeknek a világi tendenciáknak, mint azt tud(hat)juk/-nánk. Amúgy nem lehet, hogy a főszereplő, ez a transzvesztita undormány, orbitális csaló, és embertelenül haszonleső Desiré Dubounet (lásd: a ki tudja mennyire valós életrajzát) maga is illuminátus? Vagy csak jól jött szennyembernek egy ilyen szennyprodukcióhoz más hozzáértő elmebetegek agyszüleményét megvalósítandó?

A videó alatt hozzászóltam amúgy, hogy a filmek folytatását illetően azt a megállapítást vártam volna, hogy "megszokhattuk már, hogy minden film folytatása rosszabb az azt megelőzőnél, legyen az király, átlagos, vagy végtelenül rossz film", bár ez itt szerintem kivételesen bukik. Ez a 2. rész valóban sokkal "jobb" (azaz értsd: bár külalakra moslék, de valamivel összerakottabb), mint az első volt.

Ami még nem tetszik viszont, amit Dancsó rosszul lát vagy mond, hogy annak semmi köze ne lett volna ehhez, hiszen hiába volt sokkal zavarosabb az egész történet, az első rész olyan, mint valami középkori lovagok (templomos lovagok, meg a többi?) csatározására való UTALÁS (tehát nem az bemutatva, csak egy hóttgyenge, de összeköthető utalást ejtve rájuk), miközben az egészbe valami jó történelemhamisítás-szerű zagyválás megy a magyarországi "Felvilágosodásról" (megint csak nem azt bemutatva, még a hamisítás szintjén sem reális mesét előadva, de összeköthető a kettő, tekintve, hogy...), amely "Felvilágosodás" más szóval maga az "Illuminálódás"(!), azaz az a jó 300 éves folyamat az 1700-as évektől kezdve napjainkig (már a lovagoskodás után), amikor elkezdtünk tömegével ateizmizálódni, és a 'nemlétező Istentől' való korlátokat a tudomány elszállásával jól kilökni az életünkből (mostmár nem a 'nemlétező Isten' uralkodik rajtunk, hanem mi, az Emberiség uralkodunk a világon - habizti, de azért a próbálkozás megy, sokan pedig elhiszik maguknak). Közben az első részben azok a Dancsó (és persze a profán nézők) szerint abszolút értelmezhetetlen jelenetek, amikor mint valami ál-művészi társulat elmebetegen bohóckodik saját magának - az is felér egy elmebetegek* gyülekezete titkos társaság (*sátánizmus?) ábrázolásával, mint ahogy elhangzik a "beavatás" szó is a "lovaggá ütés" előtt. 'Beavatás', nem pedig 'lovaggá ütés' hangzik el. Viszont a lovag itt már megint stimmel, meg a beavatás is. Külön szellemes Dancsó megjegyzése, amikor egy jelenetet kommentál: "Sándor eljátszik egy nótát a gitárján az egyetlen megmaradt nézőnek, aki igazából már hetek óta halott, csak oda van támasztva egy virágkaróval". Ja, és ne felejtsük ki azt a rávágást sem, miszerint ez nem a "Felvilágosodás", hanem az Elsötétedés története! Amit valódi történelmünkre is könnyűszerrel rávetíthetünk...

Tudom, "összeesküvés-elmélet", és még véletlenül sem gondolkodás révén jutottam erre az álláspontra, bár ebből a szövegelésből talán látszódnia kéne valami érvrendszernek is, nem csak a pofázásnak. Akinek van füle a hallásra, hallja meg...

Alább megtekinthetitek az első részt is (Dancsó feldolgozásában).


[Dancsó Péter: Videómánia] Illuminati


( http://www.youtube.com/watch? v=jl9Cd2bWVgY )

Na jó, mindenki szellőztesse ki a fejét, mert ezek után ráfér az emberre! Nem jó túlságosan elmélyülni benne...

Szóval összességében, és a félreértések elkerülése végett kihangsúlyoznám: ez a két irdatlanul gagyi "film" nem igazán arra való, hogy elemezgessük, semmi különösebben értelmes dolog nem derül ki belőlük, önmagukban egy hatalmas nagy katyvasz mindkettő, amiből még véletlenül sem lehet tanulni semmit. Amiért mégis felkeltették az érdeklődésemet, hogy más, komplettebb és épeszűbb anyagokból, információkból, ismeretekből, és forrásokból összerakható ez az egész Illuminati-s történet (legyen igaz, avagy sem - bár a mindennapokban szerintem éreznünk kéne a világ működéséből a valóságalapját, feltéve, hogy valóban tudunk kritikusan gondolkodni, vagy van érzékünk hozzá észrevenni a jeleit, esetleg pont azért, mert személyes tapasztalattal rendelkezünk a dolog valóságát önmagunk számára igazolandó), és a film ennek darabkáit rakosgatta össze. Dancsó pedig bemutatta egy internetes mémes összeállításban, amit sokan néznek meg, de valószínűleg nem fogják belőle érteni a dolog valóságosságát csak a félrevezető köntöse miatt. Szóval úgy éreztem, hogy illik kicsit felszólalni emellett.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 2 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2014, ehh, film, videó, dancsopeter, NWO, összeesküvés, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-02-20 09:53 csütörtök #

Megállt a vonat? Mármint nem az, amelyik szakadék felé viszi az emberiséget - Blog helyzetjelentés


Lényegében jó egy hónapos hallgatás után megint úgy érzem, helyzetjelentést kell adnom, nehogy azok látszatai lábra keljenek, hogy eltűntem, elkaptak, leléptem, nem csinálok semmit (vagy legalábbis nem fogok :P), főleg, ha például Pirula esetére gondolok, aki pl. jó egy évig tűnt el nyomtalanul, szó nélkül, aztán már nem lehet sehogysem a régiként kezelni ezután, az "új" pedig szintén előránt az emberben megkerülhetetlen kérdéseket.

Egyébként mindig eszembejut, amikor valaki - akinek a kiléte nem ismert - eltűnik az interneten egy megszokott helyről (pl. chat, fórum, blog, akármi), pláne, ha ilyen megmondóvezérblogger esetéről van szó, hogy oké, még akár belemagyarázhatjuk a legújabb összeesküvést is, hogy hogyan szerelték le, elfogták, megölték, stb., de aztán ugyanúgy eltűnhet bárki egyik napról a másikra egyszerű hétköznapi balesetekben is. És nekem ebben az a pláne, hogy úgy tűnik, mintha ezekre a lehetőségekre senki sem gondolna, vagy ha mégis, akkor egyből előkapja az aduászt, hogy biztosan véletlennek tettetett baleset volt, közben meg nem - de őszintén, ezt ki tudhatja? Balesetek százai történnek naponta, halálos esetek is bőséggel, ugyan miért ne fordulhatna elő, hogy ahogy akárkit, úgy egy ilyen embert is elütnek átlagos emberek? És az ebben a kérdésben mindegy is, hogy a járművezető volt-e a hibás, vagy a gyalogos - ha egyáltalán ilyen zebrás balesetet képzelünk el, de lehet az akár autópályás karambol is. Mivel nem volt ismert az áldozat személye, teljesen biztos, hogy nem kerül be sem ferdítve, sem sehogy a holnapi híradóba, de még az áldozat közvetlen internetes környezetébe sem a hír, hogy mi történt. Ahogy pl. engem is csak a blogomon keresztül ismernek sokan, és ha még történne is velem valami, valószínű, hogy családtagjaim sem értesítenének senkit az interneten a történtekről, hiszen eszükbe sem jut, hogy engem itt várnak, kíváncsiak a fejleményekre. És ezzel most nem a sorsot szeretném kísérteni, hanem rávilágítani egyszerű logikai kérdésekre, a gondolkozást szeretném megkísérteni, másokban. Hogy tipikusan ne is átlag gépjárműves balesetet említsek, én például már háromszor léptem életemben BKV-busz elé, amit bizonyára nem titkosügynök vezetetett, az elélépésért meg senki sem tartott a fejemhez fegyvert - csak emberi figyelmetlenség volt, ami megtörténhetett ugyanúgy velem, mint bárki mással. Persze az igazsággal általában nem lehetünk teljes mértékben tisztában, és nem mondom, hogy nem érdemes elméleteket gyártani (tekintve, hogy léteznek is valós "összeesküvések" - leginkább érdekszövetségek formájában, és nem olyan közönséges módon, ahogyan azt legtöbbször a média tálalja), mert valós esetekben ez nyomra vezethet, és fényt deríthet mocskosságokra, de utálom az elfogultságot, hogy az emberek a legtöbb esetben el sem tudják képzelni a feltételezést, hogy Pirula fogta magát, és mondjuk egy busz elé lépett - ahogy én is korábban, aki szintén blogot írok. Hozzáteszem, egyik esetben sem lett bajom, bár azt is hozzá lehet tenni, hogy akkoriban még nem írtam blogot se. :P Most azt az elméletizést hagyjuk, hogy HAARPolnak, meg műholdasan befolyásolják az elmeállapotomat, és elélépethetnek egy busznak... :)

Mellesleg persze nem árt bevallani, hogy (szöveg szerint) ezt a lehetőséget én sem nagyon hoztam elő (nem ilyen részletesen), amikor elkezdtem hüledezni, hogy Hová tűnt Pirula? (először, majd másodszor), bár annak is megvoltak a sajátos körülményei, amelyek érdekessé varázsolták a dolgot, és elméletgyártásra adtak okot. Azóta pedig Pirula visszatért. Illetve, hogy ő tért-e vissza, vagy egyáltalán ki (volt) ő - számomra kérdés. Mindenesetre a visszatérése is szült ugyanolyan elméleteket, amelyeknek tudok is hitelt adni, meg nem is, szóval katyvasz az egész, és nem tudom, hogy egy katyvasszal érdemes-e tovább foglalkozni. Kowalsky is elég érdekes a fórumoldalon, aki függetlenül Pirulától elkezdte szervezni az új Pirula keresését a régi helyébe, ha már így eltűnt, amikor pont vissza is tért, állítólag az eredeti, mindenki meglepetésére, de közben Kowalsky kinyilvánította, hogy neki alapjaiban mindig is problémás volt ez a Pirulás irányvonal, és főadminisztrátorként, mint aki Pirula bloggerkedése mellett a fórum karbantartásáért egymaga felel, ki is tiltotta Pirulát a fórumról, miután visszatért. Ezek is eléggé érdekes dolgok. Miközben valahol egyetértek vele, csak azt nem értem, de egyáltalán nem, hogy most akkor mégis mit akar, illetve mit tud csinálni. Itt olvasható például egy ilyen irománya: "3x kiáltott farkast" - hozzászólni meg nem lehet, mert szinte három nap alatt minden friss topik letiltásra kerül újabban, amiből elegem is lett egy kissé. Visszatérve az írásra: oké, elég ebből a sok körháromszögből, meg lassan már a tvriporter szellentésében is megtaláljuk a mindent látó szemet, közben meg nem csinálunk semmit, csak a magukat ébredőknek látók passzívan néznek bele a vakvilágba, nem lépnek a tettek mezejére, hanem nethuszárkodnak, és gyakran meghazudtolják azokat az értékeket is, amiket állítólag elérni kívánnak - pökhendi, fölényeskedő, összeszedetlen aranyköpéseikkel, stb. Igen, ez a jelenség valóban megvan, van árnyoldala is az ébredezésnek, ugyanakkor erre a "frontra" is szükség van, úgy érzem: látni kell ezeket a jeleket, mert jelzik, hogy mi is van körülöttünk, egy valós tényállást tükröznek. Erről is akartam már írni egy bejegyzésben bővebben, de addig is legyen elég ez a kis dőlt betűs rész! :)

Na, szépen kitértem erre, olyan, mintha Pirula helyében írnám a rá vonatkozó helyzetjelentést, és nem a saját blogomról, amit eredetileg akartam. De nem baj, kellett ez is, jobb itt és most, ha már eddig nem került terítékre.
Mostanában egyébként valóban nem csináltam semmit; megint két hosszú hónapja tervezek néhány nagyon régóta tervezett írást összehozni végre, de csak a piszkozathalmok gyűlnek egyelőre. Addig is jártam a Szakál által szervezett előadásokra Kispesten, és felvettem, majd megosztottam az előadásokat a youtube-on, meg pl. holnap után, szombaton megyek az Ember és Természet konferenciára is (legyen ez a reklám helye), valamint mostanában szinte óránként követem nyomon a Tolvajkergetők fránya facebook-használó oldalát (lévén, mivel ott aktívak, a honlapjuk meg az első évad másfél éve lezárult eseményeinél nagyjából be is halt - egyelőre legalábbis ez látszik).
Esetleg most kitérek a blogon korábban indított szavazásra, hasoníltsuk össze a korábban közzétett eredményeket a máig alakultakkal!Most annyira nem vesézem ki, mindenki levonhatja a maga kis számításait belőle.
Aztán ha már szavazás, jönnek is lassan a választások, de nem tudom fog-e addig készülni belőle valami kis véleményformálásom. Még nem döntöttem el, hogy fogok-e szavazni, bár valószínűleg semmi értelme. Kásler kezdeményezéseinek még mindig örvendezek (már amelyiknek), de egyre inkább úgy érzem, hogy a keze neki is a bilibe lóg, és nem csupán azért, mert "pártoskodik". Ettől függetlenül nem lenne baj, ha a működése során bele tudna szólni a dolgok alakulásába, már ha, meg különben is. Aztán akárhogy is buherálják a háttérben a szavazati eredményeket, azért mégis csak tartok tőle, hogy ebből az lesz, hogy most vagy megkóstoljuk most a Jobbikot is, aztán van 4 hosszú évünk, hogy kiábránduljunk, vagy maradni fog az mszp-fidesz folytatás, aztán Kásler meg majd pattoghat a háttérben 4 évig, míg egyáltalán ő is bekerül annyira a köztudatba, hogy felkelthesse az emberek érdeklődését, megint csak már ha. Mert hogy most ezzel a hirtelen jött kis sikerosrozattal nincs esélye még az ország előtt felvonultatnia magát, az is biztos. Aztán meglátjuk addigra hol lesz ez az egész, meg hol leszünk mi, meg hol lesz a Minden... :P

Még valami?


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 2 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2014, helyzetjelentés, pirospirula, politika, kaslerarpad, fénykép, blogíró, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-01-31 21:04 péntek #

AJÁNLÓ! - Tolvajkergetők II. évad, 1: Tavalyi mérleg


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.

A mai nappal elindult a Tolvajkergetők websorozat idén januárra ígért második évadja. Ennek első részében az első évad akcióinak abszurdisztáni következményeit ecsetelik. Ajánlott a sorozatot nyomonkövetni - új részek február 10.-étől minden hétfőn.Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 2 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: videó, reklám, mozgolódás, rendorseg, politika, tolvajkergetők, kiemelt, 2014, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2014-01-16 09:56 csütörtök #

RE: "Káslert a Valóvillába!" (Mentális Deficit)


Szerk! Az alábbi bejegyzéssel már nem teljesen tudok azonosulni, de újrafogalmazva, más irányból megközelítve egy hasonló kritikát fogok írni a helyére - addig itt a félig elévült eredeti.Kaptam kommentben egy linket, amire ugyanott válaszoltam is, de hogy jobban szem előtt legyen, az alábbi reakciómat (értsd: nem a teljes véleményemet, csak a puszta reakciót) kirakom ide is, amit egy Kásler Árpáddal kapcsolatban íródott, a Mentális Deficit blogján megjelent bejegyzés váltott ki belőlem: Mentális Deficit: "Káslert a Valóvillába!"

Lássuk csak, milyen dolgok íródnak benne:

"Aztán a Lehel utcai CIB fiók felrobbantása után hirtelen messiásba váltott, de az is lehet, hogy hétfő hajnalban beleszartak az ufók a fejébe (Mikitől lopva). A nagy fenyegetőzések közepette vélhetően nem gondolta végig, hogy de facto mit is jelent az agyonlövetném kifejezés, úgyhogy marhára meglepődhetett, hogy a rendőrök kérdeztek tőle ezt-azt."

Hogyhogy messiásba váltott? Ez alatt mit kell tudni érteni? Azon kívül, hogy beült Jézus helyére az utolsó vacsorán, a jelen kérdésben szerintem semmi olyat nem csinált, ha csak nem az idézett mondatra gondol a blogíró, miszerint "Tudatom mindenkivel, hogy szabad vagyok, szabad vagyok lélekben és testben. Fogva ugyan tarthatnak de rabbá nem tehetnek." Vagy azért, mert a blog szerint köze van a robbantáshoz? Nem igazán mondja ki, de a "hétfő hajnalban beleszartak az ufók a fejébe" valószínűleg azt jelenti, hogy hajnalban ő maga robbantott - a blog állítása szerint. Ezt honnan lehet tudni? Én eddig csak annyit tudok, hogy volt egy robbanás, aztán felmerült a Kásler is, merthogy ő jelenleg a nagy bankellenesség hírében álló személy, de aztán ennyi. Annyit közölt, hogy álhír a letartóztatásának híre, és az, hogy "Fogva ugyan tarthatnak de rabbá nem tehetnek." nem jelenti, hogy letartóztatás alatt állna, vagy ennek ügye folyamatban volna ellene. Úgy is értelmezhető, hogy HA majd lesz ilyen - merthogy pillanatnyilag nincs, de lehet, hogy lesz. És ugye, ahogy folytatta a következővel: "A bankrobbantáshoz mindössze ennyi fűznivalóm van…", ez sem jelenti, hogy köze van hozzá. Annyit is jelenthet, hogy magához a bankrobbantás esetéhez, amihez nincs köze, csak annyi a hozzáfűznivalója, hogy ha rá akarják kenni, és elérik a fogvatartását, igazán rabbá sosem tehetik lélekben, vagyis nem fog behódolni, vagy ilyesmi, még ha fizikailag nem is tud majd mihez kezdeni magával. Az én szememben ennyit jelent, amit írt, a Mentális Deficit meg nem tudom, hogy most valóban jószándékkal vezérelve fogalmaz ilyen lényeget nemkimondóan, csak sejtetve, és közben meglehetősen ócsárolva. Lehet, hogy csak jót akar egy megtévesztő ember leleplezésével, de számomra semmi leleplező nincs a soraiban, így a megtévesztés lehetősége továbbra is homályos. (Nem tagadom meg a lehetségességét, lásd blogfejléc... De a jelenlegi külön adathalmazom nem ad okot arra, hogy egyértelműen megtévesztőnek gondoljam ezekben az ügyekben. Lehet, majd kiderül, ha igen, a jelenleg rendelkezésemre álló információk szerint ez még kétséges, és ez a linkelt cikk sem győzött meg túlságosan bármiről is.)

Visszatérve arra, hogy "A nagy fenyegetőzések közepette vélhetően nem gondolta végig, hogy de facto mit is jelent az agyonlövetném kifejezés, úgyhogy marhára meglepődhetett, hogy a rendőrök kérdeztek tőle ezt- azt." - hát nem tudom, már mikor megemlítette ezt a szót, utána közvetlenül írt egy cikket arról, hogy tudja, hogy ezzel ő is célkeresztben van (megjegyzés: nem csak szószerint, puskával lehet érteni a célkeresztet, de persze úgy is). Ilyen hülyeségeket állítani, hogy meglepődött, hogy a rendőrök kérdezgették. Istenem! Honnan veszi ezeket? Direkt akarja minél hülyébbnek, és beszámíthatatlanabbnak beállítani, valóságalap nélkül? Lehet egyet nem érteni Kásler világképével és ígérgetéseivel, de ez meg pont olyan hatást kelt, mintha inkább a Mentális Deficit fejébe szart volna bele az ufó... Most komolyan, így nem lehet érvelni...

Azt sem értem, miért "faszságesszencia", ha elmondja, hogy az elmúlt 25 évben történő bizonyos hazaárulásokért bizonyos embereket felelősségre kell vonni - ez mindenkinek tiszta nem? Az persze érdekes kérdés, amikor kijelenti, hogy ő ezt végre is fogja tudni vinni - nem tudom, nem tudom hogyan, nem tudom hány másik ember közreműködésével (nyilván nem egyedül), főleg, hogy népi felhatalmazásról beszél hozzá. Az nem lehet faszságesszencia, hogy a bűnösöknek szeretné megadni kiadós büntetésüket, válaszreakciónkat, amelyről szerintem minden magyar ember hasonlóan vélekedhet - faszságesszencia max. az, hogy a jelen körülmények között hogyan tudná véghezvinni mindezt. És most nem az agyonlövetésről beszélek, hanem már csak magáról a törvényszék elé állításról, ami szintén elhangzik, és két különböző dolognak minősül, főleg nyilván időrendben utóbbi mindenképp megelőzné az előbbit, ha előbbire is sor kell (az ő elképzelése szerint), hogy kerüljön.

"Öööö, ezt hogy tetszik érteni? És kend ugyan ki a büdös görcsnek képzeli magát, hogy lassan egy éve itt futja az ámokot? És az úgynevezett jobboldali (de leszarom, hogy milyen oldali) sajtó, aki eddig sztárolta és váteszként mutogatta mint modern kori Rózsa Sándort, mert nekiment a rohadék bankszektornak (és úgy pattant onnan vissza, mint szar a deszkáról), most az erkölcsösség nevében miért nem küldi már a náthásba ezt a bunkót? Hogy köszönjük, Árpád, ön már szalonképtelen, nincs helye a mi rendezett világunkban."

Miért, aztán kend politikusaink ki a görcsnek képzelik magukat, arról nem is beszélve, hogy a Jobbiktól eleve baromság bármilyen erkölcsösséget elvárni (tisztelet a kivételnek személyenként, de most az egész Jobbik-gépezetről beszélünk), ott is csak a politikai színjáték megy, igaz, nem a megszokott mederben, ezért valóban újnak, másnak hathat. És mégis mi a bús "rendezett világunkban"-ról beszél ez? Hol van itt a rendezett világ, ami Káslert, mint nemnormálist csak úgy kilökhetné magából? Lehet, hogy Kásler sem normális, de ami a rendezett világot illeti, az legalább annyira beteg minden tekintetben jelenleg, szóval továbbra sem látom a valódi érveket a Mentális Deficit szavaiban.

"Persze az is árulkodó, hogy mennyire nem sikerül egyeseknek - így Káslernak sem - úgy tekinteni a hétfői eseményre, mint ami az valójában volt. Mint bűncselekményre. A jogos kifogást, a perindítást, a tüntetést, a polgári engedetlenséget normális ember nem keveri össze a bűnözéssel."

Továbbra sem tudjuk ki, vagy kik állnak az akció mögött, Kásler nem ismerte el, hogy köze lenne hozzá, és az sem derül ki, hogy valóban nem tartaná bűncselekménynek (ilyesmi hol hangzott el?), sőt, mivel nem vállalta fel (amúgy felvállalni csak azt lehet, amit ő is tett - tehát amikor arra kérik, vállalja fel, akkor a kérőknek tisztában kellene lenniük azzal, hogy ő tette, de kérdem én, tisztában vannak vele?), ezért nyilván nem is tekinti az őáltala elfogadható rendszerelleni ügyködésnek. A videóüzenetében pl. egyedül arra utalgatott, hogy titkosszolgálati akcióra is gondoljunk, ne csak őrá. És komolyan, ő, aki eddig minden balhét elkerült, elutasított, és véteknek tartott, most miért épp ő csinálna egy talán történelmi jelentősségűnek is mondható, és saját magát lejáratni(!) képes akciót (legalábbis még mindig robbanásról beszélünk, ha nem tévedek, robbanóanyag segítségével...)? A törvényszékizés, és a nép által felhatalmazott agyonlövetés nem balhé, vagy nem "zavargás" lenne, amit mindig is éles ívben elkerült. Tehát itt megint úgy érzem, hogy mások próbálják másnak beállítani a személyét, mint ami.

Viszont mindezt valóban úgy, hogy kissé elbeszélt a bankrobbantás mellett, nem mondta ki, hogy mi a valódi álláspontja arról, hogy érintett-e az ügyben. Megvallom, hogy szerintem Kásler is elég sejtelmesen fogalmazott, tehát eleve megkérdőjelezhető a személye, ha ő éppúgy nem foglal konkrét állást a történtekkel kapcsolatban, főleg, hogy közben a rendszert ugyanezzel az állás nem foglalással próbálja magánál különbnek feltüntetni, idézem: "Felröppent az (ál) hír, hogy letartóztattak a ma hajnali bankrobbantás miatt [...] a rendőrség [...] sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a híresztelést. Nesze semmi fogd meg jól, ezt tudja ez a rendszer." Szóval ír egy ilyet, aztán meg ő sem mondja el, hogy szerinte volt-e része a dologban, vagy nem, vagyis szintén nesze semmi, szintén fogd meg jól. Szóval ezt is látni kell, és látom is.Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 5 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2014, kaslerarpad, mentalisdeficit, blogíró, politika, radikalizmus, bankok, re, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-12-22 08:33 vasárnap #

A Google új 5 éves terve, és a mindentől független Vodafone 2 évvel korábban [ÖSSZEjátszás!]


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.


"A GOOGLE JÖVŐJE: mikrofonok a plafonban és mikrochipek a fejedben"


Talán hallotta már valaki, de közülük kinek tűnt fel egy nagyon figyelemre méltó dolog a Google néhány napja kihirdetett, új 5 éves tervével kapcsolatban? Azt írják, hogy terveik szerint "mikrofonok fognak a plafonokból lógni", hogy bárhol is legyünk, külön cipelt eszköz nélkül is folyamatosan tudjunk beszélni az internethez, szóbeli kéréssel kereséseket indítani rajta, amelyekre aztán a fejünkbe ültetett chipek segítségével kapunk válaszokat, eligazítást, de még mérlegelési javaslatokat is (ugye, nem nekünk kell gondolkodni, majd a gép Rendszer "okosan" megmondja helyettünk)...

Emlékeztek Az Üzenet c. filmben 2011-ben bemutatott Vodafone reklámjára, ahol az internetező(!) Balázs fölött addig soha nem látott furcsasággal mikrofonok tucatjai lógtak lefelé?

És mindez 2 évvel a Google hivatalos, független bejelentése előtt, egy Vodafone reklámban (ami nem mellesleg azt hirdette, hogy a "Digitális Kánaán"-t fogja elhozni, azaz éltetni, pontosabban szolgálni)!!!

Na most gyorsan mindenki gondolja újra az életét! Vagy legyintsen, hogy nem újdonság, de akkor se feledje felfogni, hogy ezt az önleleplezést is megértük, és ezennel TERJESZTHETJÜK!Extra: A fél éve váratlanul eltűnt PirosPirula most december 20.-án váratlanul visszatért egy meglehetősen december 21.-ére szándékozott irományának első részével, ajánlott elolvasni! (A fórumoldalkuon meg egyébként azt tették ki címlapra, hogy Pirula már nem fog szerkeszteni, helyette keresnek más írókat a helyére...)


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 13 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: 2013, kiemelt, Google, pirospirula, összeesküvés, önleleplezés, reklám, fénykép, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-12-21 08:57 szombat #

KNE Előadások --- Szerk. február 7: 6 videó!


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.

Eredetileg megjelentetve: 2013. november 19., Újraközölve, szerkesztve: 2013. december 20. | dec. 21. | 2014. január 12. | feb. 7.


Rátki Zoltán előadása: N.Tizedes Rend-szer (2013. november 6.)

A "ny-elv-ell-ős udvari bolond", Rátki Zoltán előadása a társadalmi felépítést karcolgató jobb jövő zálogáról, a Tizedes-rendszerről, mely évszázadokig, ha nem évezredekig alkotott erős magyarságot, nemzetet múltunkban, illetve Erdélyben, és másutt (vesd össze: székiség elve, amiről Dr. Boór Ferenc 2013. november 20.-ai előadását is feltöltöttem), ám ma jelenünkből, 2013-ból szólva, saját szavaival és meglátásaival élve, rakva össze, és javasolva azt egyéntől egyénig.

Tartalmi szakaszok (-tól): | 0:00:00 Felvezetés és előszó | 0:02:14 Terelődés a tizedesrendszerre | 0:04:50 Az N.Tizedes Rend-szer | 0:49:45 "Ámen" | 0:50:16 Kérdések, beszélgetés (vágott) | 1:17:40 Következő előadások ajánlása( http://youtube.com/watch? v=WZqAt_o7GbU )


Dr. Boór Ferenc előadás-beszélgetése a Fejér Szövetségről és a székiség elvéről (2013. november 20.)
http://fejerszovetseg.blogspot.hu/


( http://youtube.com/watch?v=rU97NrCj- Go )


Tóth Bálint: Múlt és jövő c. előadása (2013. november 22.)
Felmerülő linkek, anyagok:
2012 Blog - http://2012.blogol.hu/read
Irányítók-wiki - http://hu.iranyitok.wikia.com/
Irányítók-wiki, Hold szócikk - http://hu.iranyitok.wikia.com/wiki/Hold
Jim Marrs: Titkos uralom c. könyve


Tartalmi részek: | 0:00:00 - Felvezető szöveg | 0:01:15 - Az előadás kezdete | 1:30:00 - Kérdések, észrevételek megosztása, beszélgetés( http://youtube.com/watch? v=Hmf2gvpMDIc )


Smaragdfalva - Fanó Magdolna előadás-beszélgetése (2013. december 4.)

Egy teljesen átlagos család 2006-ban egy nem átlagos, de normális döntést hozott, és kipróbálta, hogy választható út-e számukra ma a könnyű-de-bonyolult városból kifelé haladva az egyszerű- de-nehéz, ám boldogabb és emberibb természet-kapcsolat létesítése. Az előadáson elhangzik az elmúlt 7 év tapasztalatai; a szembesülésések, a nehézségek, a lényeges sokéves, de még mindig kevés tapasztalat, ám nem csak az elrettentés, hanem más nézőpontból pont, hogy a felkészítés mozzanatával annak, aki hasonlóan szánná el magát. Nem szabad illúziókkal etetnünk magunkat, hogy a természet csakis csodálatosságból áll; az élet benne igen is nehéz, ám kifizetődő, és a végén ugyanolyan csodálatossá válhat, az ártalmas városi folyamatokból példásan kiszabadulva. Tapasztalatok, és élet Smaragdfalváról.

Felmerülő linkek:
Smaragdfalva weboldala - http://ahazateres.webnode.hu/
Előadások - http://kispestszovetseg.org/

Témaszakaszok időpont szerint: | 0:00:00 Felkonferálás | 0:00:33 Bevezetés, "felkészítés" | 0:07:50 Smaragdfalva; többnyire a tapasztalatokból merülő nehézségek, hozzáállás és gondolatok vizsgálata | 0:48:55 Ismeretek, adatok, környezet, tervek a smaragdfalvi életben, tanácsok, és szívmelengetések | 1:30:53 Végszó-próbálkozások | 1:33:03 Néhány mellékmondat, vita az Élő Közösségekről és az N.Tizedes Rend-szerről | 1:42:03 Következő előadások( http://youtube.com/watch? v=UIARPVm2K9M )


"Régi - új világ" -- Dibáczi A. Enikő előadása (2014. január 8.)

Dibáczi A. Enikő beszél a Yotengritről, mely az ősi magyar világkép egyik tényleges megmaradója lehetett a Nyugat-magyarországi Rábaközben, ahol a szájhagyomány útján generációról generációra szálló ismereteket Máté Imre bácsa könyvekben is leírta. A jelen előadás célja, hogy összevesse a jelen kor, és a múlt korok erkölcsi- és szellemi-, illetve hit- és tudásvilágát, valamint ezeket a különböző vallások vonatkozásaiban.

Témaszakaszok időpont szerint: | 0:00:00 Felkonferálás | 0:00:54 Kezdés | 0:01:42 A Yotengrit szerinti ősi magyar világkép a világ keletkezéséről, a teremtésláncról, az égi hierarchiáról, az egy- és többistenhitűségről, a kisistenekről, a szellemvilág entitásairól | 0:08:03 Erkölcsi rend ma és egykor, illetve különböző vallások tekintetében | 0:13:19 A páros teremtés, a dualitások, a jó és rossz ellentétes-, vagy más, egymást kiegészítő párok világa (0:17:37 Kitérő Ármán-ra, az ártó szellem(iség)re, jellemzőire) | 0:18:51 Az engesztelő és a küzdő típusú sámánizmus megkülönböztetése a szellemvilágra való irányultságban | 0:21:50 A személyes fejlődés, és a tökéletességre törekvés eszméi, hibás felfogásai - a gondolkodást, és tanulást kiserkentő belső képalkotás-edzésének javallatai | 0:39:35 Lehet-e ma természetesen élni? - Város és vidéke, vidék és városa egykor és ma | 0:44:16 Egyén és közösség mindenkori viszonya (kapcsolódó, kitérő téma a jelenkor demokráciája, és ön(!)kormányzásunk felépítettsége), valamint a természettel való viszony, a teremtő tevékenység gyakorlata | 0:59:50 Közönség-kérdés: Mi különbözteti meg egymástól a többi vallást és a magyar ősismeretet? - a hittel szemben fontos szempont a kételkedés, a meggyőződés, a tudás elvárása | 1:07:40 Szakál hangsúlyozza a szellemvilággal kapcsolatos hit és tudás megkülönböztetését | 1:10:36 Köszönetmondás( http://youtube.com/watch?v=Ak_Mpj6d- Sk )


Új--hon-foglalás | Dobó József "Szakál" szólása (2014. január 22.)

Dobó József "Szakál" előadása a magyarság "honfoglalásával" hasonlatos, a történelmi 2000-es években felmerülő ismétlődő tendenciákról mind a magyar nemzet, mind más népek tekintetéből kifolyólag.

Témaszakaszok időpont szerint: 0:00:00 Köszöntő, bevezetés | 0:01:34 Bevezető "mese" előzetes párhuzamhintés gyanánt (Attila és a mutatványosok) | 0:04:18 Mit jelent, és hogyan nézett ki a 'honfoglalás' nálunk és máshol? Miért jöttünk a Kárpát-medencébe? | 0:15:10 A Kelet és a Nyugat, valamint a Múlt és a Most (Jövő) összehasonlítása, viszonyaik folyamata [Ennek alrészei: 0:20:57 Honfoglalás és a Talih Üngürüsz | 0:25:42 A hun teremtésmondából az Aranyatyácska és Ármány különbözősége | 0:28:04 Cél: áldozathozatallal a régi rend helyreállítása, tudás meglelése]( http://youtube.com/watch?v=g- yHsCW21QE )


MÉG EGY ELŐADÁS VÁRHATÓ!


Előzmények, további meghívók (eredeti bejegyzés 2013. november 19.-éről)

Először is Tóth Bálint legközelebbi előadására invitálok mindekit, amely Múlt és jövő címmel 2013. november 22.-én, pénteken lesz megtartva 19:00-tól a "Bolyafészek"-ben, azaz a 1067. Budapest, Csengery utca 62/b. fsz. 1. szám alatt. (Bővebben lásd itt!)

Másodsorban pedig a szakál által szervezett Kispesti Nemzeti Estek újabb előadássorozatáról adok számot - ismét kicsit késve -, ahová szintén lehet jönni.Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 2 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2013, kiemelt, előadás, meghívó, fénykép, videó, szakál, 2012blog, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-12-20 09:40 péntek #

KÁSLER-Nemzetgyűlés Összefoglaló / 2013. Aug. 20.


Eredetileg megjelentetve, szerkesztve: 2013. november 7. / nov. 9., Újraközölve: dec. 20.

Ez a rész Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak számára.

És mégis van Kásler! :D Tegnap közzétett egy bejegyzést a honlapján Ügyészségi Határozat címmel, ahol felhívást írt arra nézőleg, hogy aki még nem töltött fel valamilyen videót az internetre az augusztus 20.-án történtekkel kapcsolatban, nyugodtan tegye meg, hogy a bíróságok előtt is több bizonyíték legyen az igazságra az aznap történtekkel kapcsolatban. Ugyanis a 2-8 évi szabadságvesztéssel fenyegető "a közérdekű üzem megzavarása csoportosan elkövetett bűntett gyanúja" okán Káslert, és a veltartókat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják- vádolják, és nyomozást folytatnak ellenünk. Azonban minthogy az egész rögtönzött akciót a rendőrség nem csak figyelemmel kísérte, de a helyszínt biztosította, és senkit nem szólítottak fel a cselekmény befejezésére - kérdés, hogy most akkor történt-e bűncselekmény? Vagy ha igen, akkor a résztvevő rendőrök miért nincsenek megvádolva? Nem mintha a választ nem tudnánk :), csak próbáljuk a közvélemény figyelmét felhívni arra, mi folyik itt már megint... De ez csak a mellékszál, valójában a videóval már két hónapja tartozom kb. a nagyérdeműnek, ma 12 óra folyamatos munka befektetésével (igen, szünet nélkül 12 órában!) elkészítettem a videót. Ami egyébként a 2. résznek minősül a 'Nemzetgyűlés' második napjaként, és az 1. rész még nem készült el (nem tudom el fog-e valaha, de ez is csak elkészült valaha :D), de ez ne zavarjon senkit! Ja, és ha már ennyit dolgoztam vele, tessék végignézni! Köszönöm! :) Ja! És még Ákos is van benne! :D


[2. rész/2] KÁSLER-Nemzetgyűlés Összefoglaló / 2013. Augusztus 20.


( http://www.youtube.com/watch? v=WsO_bRO85yI )

A videó leírása (november 9.):
[Az 1. rész még nem készült el, nem került feltöltésre!]

A videóban rövid összefoglalás látható és hallható a Városligetben elhangzottakról, a gyalogos vonulásról a Sándor-palotához (benne a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz), a rögtönzött Astroia-blokádról, majd az esemény következményeiről, valamint némi elgondolkodtatás Ákos dalok felhasználásával.

A VIDEÓN JAVÍTÓ GONDOLATOK:
Mivel a videóval mondhatni két hónap késedelemmel voltam, ámbár azóta is csak folyamatosan erősödtem benne, végülis megérte a késedelem, és összesen egyetlen nap leforgása alatt, 12 munkaórával készítettem el nagy igyekezetben.
Mivel ennél fogva kisebb hibák előfordulhattak benne, pár dologhoz megjegyzést fűzök:

A híradóban elég vérszegény tudósítást adtak - persze, hogy is nézne ki, ha beismernék: "azért ült le a tömeg este 8-ig az útba, mert Mi sosem tájékoztatjuk megfelelően Önöket, és valamilyen figyelemfelhívásra szükség van a viszonylagos megkerülésünk révén".

Az Ákos - Tű a vénán alatt jobb lett volna, ha a háttérhatalmat már akkor bevágom, amikor az hallatszik: "neked a hazugság dalol" - amely sor az átlag megvezetett állampolgárra vonatkozik -, és akkor még a multihidraulikus diktatúra után odafért volna annak rövid kifejtése is, vagyis az, ami úgy hangozhatna, hogy "a Rendszertől való Mesterséges Függésrendszer".
(Lásd: kiszolgáltatottság, a Rendszerben való létezés alapfeltétele nem a munka, hanem a pénz, amit leginkább nem Munka (hasznos alkotó tevékenység) révén, hanem csak rabszolgasors-szerű, felesleges, monoton, és állandóan "lebilincselő"(!) Állás (dekkolás egy helyben) révén lehet szerezni, kötelezően "modern"-"civilizált"-"humanista"*-urbanizációban kell létezni, a reklámokkal, a "híradókkal", és az "okos" kütyükkel egyre inkább elérik, hogy az emberek NE MAGUK gondolkozzanak, hanem a szájukba adjanak minden "gondolatot", mindent hamisan "könnyűvé" (kényelmessé) tesznek - és ha te máshogy gondolkodsz, és esetleg CSINÁLNÁL valami ÉRTELMESET, akkor ki vagy közösítve, tehát késztetni akarnak az asszimilálódásra, butulásra, szenvedésre, stb. [*A humanizmus NEM emberbarátiságot jelent, hanem EMBERKÖZPONTÚSÁGOT, ahol a világ középpontjában és tetején ő áll, NEM AZ ISTEN! Persze csak "vallásos" értelemben - ez a mondat a valóságban csak félig-meddig valósul meg.])

Az Ákos-dalok között még talán elfért volna a Dekadens c. szerzemény is (ahogy sok más is, de ez még eszembejutott a videó kirenderelése után...).

Utólag a narancssárga feliratokat sötétkékre, vagy annál valamivel világosabbra, esetleg nem túl sötét, nem túl világos szürkített kékkel írnám át, de erre nincs lehetőségem.

A fogdás résznél még beszámolhattam volna róla, hogy beszámolója szerint Kásler, amint kilépett az intézmény kapuján, Doubravszky György, pénzügyi biztost találta maga előtt, aki kocsival érkezett, és megkérdezte, elviheti-e valhová. Hja, mert ugye Doubravszky György-nek ez pont pénzbiztos-munkaköri feladata ugyebár, hogy jóbarátként jópofizzon Káslerrel bárhol és bármikor, miközben azt is tudja, hogy melyik másodpercben kell majd hol lennie. Hogy is van ez megszervezve? És nem koncepciós eljárás ugye, ugye?!

Kapcsolódó blogbejegyzés: Nemzetgyűlés utóesemények: Kásler őrizetben, majd sajtótájékoz. szabadlábon, majd infók Imre oldalán


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 0 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2013, kiemelt, blogíró, kaslerarpad, videó, Ákos, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-11-03 01:21 vasárnap #

Szünet


Mielőtt valaki megkérdezné, kinyilvánítom, hogy mostanában ne várjatok bejegyzéseket, jelenleg kizártam a blogot a mindennapjaimból, és szünetet tartok a tervezgetésekből-írásokból; nincs se Kásler, se Ákos, se Chemtrail, se nyelvészkedés, se más. Egyébiránt, ha valakit érdekel, a napokban végignéztem a terminátor négy részét, és más filmeket is tervezek mostanában magambaszívni. Az Irányítók-wiki viszont nem marad ki az életemből, ha eszembejut valami, arra mindig szívesen szánok időt. Tessék nézegetni, vagy segíteni szerkeszteni! Link jobb oldalt.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 5 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: blogíró, 2013, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-10-14 19:29 hétfő #

Naplementi égfelcsíkozási képek, videó / 2013-10-14
Fésű-effektusUgyanazon "húzat" végeVrrr!Keresd A Jelet! Te is úgy látod, hogy van benne egy százalékjel (%)? :DTerülékeny szörnyetegÁt(hato)lóHázközeli nézet

Naplementi égfelcsíkozás 2013-10-14 (videó)


( http://youtube.com/watch?v=FG_eoT4GEZ4 )


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 0 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: videó, fénykép, chemtrail, éfgigyelés, 2013, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-10-10 16:31 csütörtök #

Elgondolkodtatás a jelenkori papi erkölcsi vitákhoz


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG- Blog olvasóinak számára.

Szerkesztve: Okt-15

Ma felvetődött bennem a kérdés, hogy miközben hevesen folynak a viták arról, hogy vannak-e pedofil, és más szexuálisan bűnösnek nevezhető papok ma (szerk.: láss egy példát), és hogy mennyire baj-e az, hogy rájuk hivatkozva el akar fordulni nagyon sokak tekintete a kereszténységről - illetve annak személyektől független(!) mondanivalójától, csak ezt nem sokan veszik figyelembe -, sokak szerint már a Jelenések könyve által vázolt időszakokban élünk, abban pedig gyakran hangzanak el a következők - ha jól emlékszem, Jézus üzen, és mondja ezeket második eljövetelének idejére a hét legfőbb egyházi szerv hét "nagy" személyének: "tudok tetteidről, paráználkodásaidról, ezt fejezd be, és tarts bűnbocsánatot". Ennyi erővel, ha a Jelenések könyve valóban a jelenünk, a vitákra maga a Biblia is hordozhat választ, miszerint ez a jelenkorunkban valós dolog, ráadásul ezzel a Biblia magát hitelesítené, hogy ne forduljunk el tőle, mert figyelemre méltó(!) módon benne van "minden" releváns tudnivaló, hazugságok nélkül - feltéve persze továbbá, hogy a paráználkodás szó kimeríti az adott, vita alatt álló vétkeket. Ezt elsőre nem tudtam megmondani, ezért szükségem volt a paráználkodás szó mélyebb megismerésére, így kicsit utánanéztem, és a következőkre jutottam:

A paráznaság fogalma mindenképpen takarja az eksüvő által Isten előtt tett házassági fogadalmak megtörését (értsd: ez nem csupán a házastárs ellen, mi több, Isten neve ellen elkövetett súlyos vétek) , de mivel a paráznaságot szó szerint a "házasságon kívüli nemi élet" kifejezésselel is társítják, ez utóbbi kétértelművé teszi azt, hogy a kifejezés kifejezetten csak a házasságkötés megtörésére, mint házasságon kívüli cselekedetekre vonatkozik-e, vagy a házasság megkötése előttiekre is, lévén a szó szoros értelmében az is kívül esik a házasságon? Ebből adódik az a kérdés, hogyha ez utóbbira igen a válasz, akkor gyakorlatilag minden paráznaságnak számít-e ami az Isten színe előtt meg nem köttetett, a szentséget, az erkölcsiséget, és a becsületet megerősítő házasság meg nem létében történik - a házasság megléte, és megtartása elengedhetetlen feltétel a szexuális élet szintjén a paráznaság teljesületlenségéhez? Ezen túl a papságnál maradva kérdés, hogy a cölibátus mellett beszélhetünk-e paráznaságról, amennyiben a cselekedet a cölibátusnak megfelelően házasságon kívül történik, vagy pedig házasság ide vagy oda, a nőtlenség itt is, házasságkötés nélkül is - értelemszerűen persze - minden körülmények között szószerint értendő kifejezés? Ilyentén, ha minden nemi élet, ami mellőzi a házasságot, és a papoknak a házasság tiltott, akkor számukra minden nemiség minden keretek között tiltott, és ha az kicsit is megvalósul, paráznaságnak számít, akkor is, ha pedofilizmus vagy hasonló érezhetően nagyobb horderejű vétségek fel sem merülnek, vagy nem ennyire "durva" ez a fogalom?

Függelék meghatározásként elmondható, hogy nem csak a tett, de már a gondolat megszületése is paráznaság bűnének számíthat, mivel megszüli azt a szentésgtelen vágyat, amit még ha nem is teljesítünk, de hordozunk, életetjük magunkban. Ez a helytelen vágyakozásokon kívül pedig vonatkozhat minden más szentségtelenségeskedésre is, így pl. a pornográf anyagok puszta megtekintése is paráználkodásnak számíthat - hogy házasságon belül, vagy kívül egyaránt, az attól függ, hogy a feltett kérdéseimre milyen válaszok lennének adhatók. (Külön érdekesség: a paráznaság görög szóval porneia -> a pornó szó eredete?)

Szóval ha a fenti kérdésekre határozott válaszokat adhatnánk, könnyebben eldönthető lenne, de ezek nélkül is, jelenleg azt gondolom, lehetséges, hogy a bibliai idézetekkel, és a Jelenések könyve jelenünkkel való összeegyeztetésével a heves vitáknak véget vethetnénk, mert maga a Biblia mondja ki, hogy igen, ezek lesznek, pontosabban vannak, hogy ez nem kérdés, ez nem vita tárgya, mindössze nem ettől omlik össze a világ, illetőleg a kereszténység, mivel az személyektől független irányvonalat (ha úgy tetszik: szellemiséget) mutat fel. A vitáknak nincs értelmük, mert bűnösök mindig is voltak, vannak, és lesznek, nem kell tagadni, és nem kell furcsálkodni azon, ha ennek kitudódása az embereknek nem tetszik - el kell ismerni, de emellett a fenti igazságokra is fel kell hívni a figyelmet, és megértetni, hogy a lényeg NEM a papi erkölcs kérdése, HANEM az ebből fakadóan definiálható, és elemzendő jelenkor (a Bibliában írottak tekintetében IS).

Sokkal igazabb, célirányosabb, értékesebb vitatéma lenne.


Szerk.:
Kiegészítettem a bejegyzést egy vendégcikkel, ami a vjm.hu nyomán Posta Imre weboldalán is napvilágot látott, alatta pedig Imre első hozzászólását a témához. Érdemes elolvasni, akkor is, ha az említett egyént mérhetetlenül tűrhetetlen rasszista-antiszemita "izének" tartjátok.Ferenc pápa: ennek véget kell vetni

Nos, akkor logikus következtetés, hogy a gyökereinl fogva kell kitépni! Feri, ülj le! Egyes! Szarból ne akarj várat építeni!
Az antiszemitizmus veszélyeiről és az ezzel szembeni fellépésről beszélt Ferenc pápa pénteken, amikor Riccardo Di Segni római főrabbit és a római zsidó közösség delegációját fogadta a római zsidók deportálásának 70. évfordulóján.

Az olasz főváros zsidó közösségének tagjai előtt mondott beszédében az egyházfő kijelentette: egy keresztény nem lehet antiszemita.

"Már többször mondtam, de szeretem megismételni: keresztényeknek és zsidóknak közösek a gyökereik. Az antiszemita keresztény ellentmondás" - fogalmazott Ferenc pápa. Hozzátette, hogy az antiszemitizmust ki kell zárni az emberek szívéből és mindennapi életéből. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a figyelemnek sohasem szabad lankadnia az antiszemitizmus és a rasszizmus veszélyével szemben, nehogy ezek "bármilyen indok vagy igazolás leple alatt" megerősödjenek.
Az egyházfő a római zsidók 1943. októberében történt deportálásának hetvenedik évfordulóján a Vatikánban fogadta a római főrabbit és az olasz főváros zsidó közösségének képviselőit.

Amikor a múltra emlékezünk, meg kell érteni a történtek jelentését "jelenünkért és egy olyan jövő építése érdekében, melyben a Soá kimondhatatlan borzalma nem ismétlődhet meg!" - mondta Ferenc pápa. Felidézte, hogy XII. Pius pápa ösztönzésére számos egyházi intézmény megnyitotta kapuit a "zsidók testvéri befogadására". Hozzátette, ennél is több keresztény "névtelen hősként kisebb-nagyobb segítséget nyújtott" a menekülő zsidóknak.

A pápával való találkozó után Riccardo Di Segni úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy a zsidó-keresztény párbeszéden "még dolgozni kell a kritikus pontok megoldásának érdekében a kölcsönös bizalom jegyében". Bejelentette, hogy meghívta Ferenc pápát a római zsinagógába, ahova II. János Pál pápa 1986-ban, XVI. Benedek 2010-ben látogatott el.
Link

postaimre - 2013. október 13. 09:38
#1 | postaimre - 2013. október 13. 09:50:10

Október 11. Boldog XXIII. János pápa ünnepe

1959 elején váratlanul bejelentette, hogy zsinatot akar tartani - 500 év után! Majd 3 évi előkészítő munka után 1962. október 11.-én összehívta a II. Vatikáni zsinatot. (De már nem ő fejezte be: "váratlanul elhunyt"!)
Ezen előkészítő tárgyalások alatt mondta az alábbi beszédet, 1962. július 1-jén:

"A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végig kínlódni az új papok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit! Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ó-Szövetség idejét múlt és megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az Isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak. Senki nem érti ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme. Szóval, kötve vagyunk, valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!..."
(A római "Azione Cattolica Italiana" (Via Concilliazione 1. Roma) adta ki egy nyomtatott füzetben a következő címmel: ""Novena Allo Spirito Santo" di GIOVANNI XXlll, 1 luglio 1962, per il Concilio Ecumenico Vaticano 11. ";)
XXIII. János pápa "hirtelen" meghalt és utána Giovanni Battista Montini hercegérsek lett a római egyház pápája VI. Pál néven. Erről a pápáról könyvek jelentek meg, pl. "The Montinian Church" és hasonló címeken, melyek közlik, hogy zsidó családból származott. (Mi a manó!!) Ez a pápa folytatta a Vatikáni Zsinatot. A történetet csak a zsinat által kiadott jegyzőkönyv alapján ismerhetjük meg. XXIII. János halála után, 1965-ben kiadott "Jegyzőkönyvek" a II. Vatikáni Ökumenikus Zsinaton részt vevők által - "minden ember részére" - címzett "üzenettel" kezdődnek, melynek dátuma 1962. október 21.
A zsinat célja az egyház megreformálása, valamint a többi kereszténnyel való viszony rendezése lett volna. E helyett pl. megfordították az oltárt, helytelenül "szembemisézőre"!! Így most a pap nem az Istennek, hanem a híveknek mutatja be az áldozatot.
A zsinat 1965. december 8-án fejeződött be.Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 2 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2013, kiemelt, vallás, önleleplezés, ehh, vendég-bejegyzés, postaimre, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-10-03 18:22 csütörtök #

2084: benyomásaim és gondolataim Ákos albumáról

Avagy az Új 1984 fejlesztési terv - Benned van... De te őbenne...


Ez a bejegyzés Kiemelt, azaz fontos, vagy ajánlott tartalom a KG-Blog olvasóinak számára.

Szerkesztve: 2013-Okt-5 | Okt-8;
(Formaiság: A blogol.hu mostanában rendszeresen beleszól a szerkesztéseimbe, rájöttem, hogy a kifejezetten html szerkesztője mindig "kijavítja" olyan, a megfelelő formai megjelenéshez szükséges kódjaimat, amelyek a számítógépemen működtek, olykor a videókat sem jeleníti meg egy-egy frissítés után... Tartalom: Szokás szerint lusta voltam kompletten (f)elkészülni, és a bejegyzés az utolsó pillanatokban, javarészt 2.-án, és 3.-án íródott meg lóhalálában, hogy legalább az évfordulóról ne késsek le, és így nem lett az igazi, de talán lesz, akit elgondolkoztat valami benne, ill. folyamatosan bővítgetem, mint az Irányítók-wikit :P.)Ez még nem az a bejegyzés lesz, amikor igazán kivesézem végre, hogy miért érdemes szerintem Ákost hallgatni, de a tavaly ezen a napon, október 3.-án megjelent teljes 2084 c. album elemzésén keresztül - ha időrendileg nem is helyesen - ezennel megkezdem az ehhez vezető utat.

Mondhatni megfogadtam Ákos tanácsát, miszerint ez egy hallgatós lemeznek ígérkezik, mert sajátos módon úgy hallgattam végig az albumot, hogy minden hónapban csak egy új számot hallgattam meg tetszőleges sorrendben, nem futottam végig azonnal rajta, így még az utolsó számot is csak most szeptemberben hallottam először.

Mivel az albummal Ákos részben elhajlott a mai fiatal generációk által kedvelt "tömegzenékre" (pontosan nem tudom kifejteni, hogy ez alatt mit értek, de túlságosan monotonikus, csak úgy pattognak össze-vissza a hangok, stb.), és részben felhagyott benne a tőle ismert és várt zeneiséggel, első hallgatásra több számot is nagyon furcsának, visszataszítónak tartottam, nem tudtam hová tenni magamban, és zavart. Ami a zeneiséggel kapcsolatban feltűnt, hogy gyakran csak egy impulzus-mixet kaptunk, amibe a dalok (nem is dalok; nem sokat énekelt Ákos, inkább mintha csak fölolvasta volna a szöveget...) sem igazán tudtak belesimulni, első hallásra a legtöbbnél azt éreztem, hogy a "zene", és a "dal" külön léteznek, nem forrnak egymásba, nem egészítik ki egymást, csak egyszerre szólnak. Sokadszori hallgatás után viszont megjött az íze és a bája, de ez a visszesésnek tűnő zeneiség utáni szerethetőség érzése többször is feltetette velem a kérdést az album hallgatása folyamán: most akkor vajon a legelső, megszokásoktól mentes, direkt, közvetlen élményem tapasztalata használhatóbb a számok tiszta megítélhetőségéhez, vagy a sok hallgatás utáni, a megszokás veszélyével társuló, de a megértéseket, és felismeréseket is magával hozni tudó utólagos véleményformálás? Ez egy fogós kérdés, amire nem nagyon tudtam mindmáig választ találni magamnak. Nem tudom, hogy csupán megszokásból szeretem-e jobban ma a számokat, és ezzel kvázi "lealacsonyodtam", vagy pedig azért, mert megláttam bennük időközben a lényeget, a belsőségeket, amelyek kicsíráztatták a megtévesztő látszatot? De végsősoron motoszkál bennem egy olyan érzés is, hogy ha a dalszövegek nem vitték volna el a pálmát, akkor az albumot sem szerettem volna meg annyira. Nem egy olyan album ez, amelyet büszkén mutogatnék másoknak, de a mondanivalók "megmentették", és ezért továbbra is szívesen emlegetem fel, Ákos mindenddigi munkásságával együtt.2084 (1)


Zeneiség:
Az album ugyebár nosztalgikus-futurisztikusnak ígérkezett, előbbi a zeneiségében, utóbbi a mondanivalójában szerintem nagyon jól megvalósult ebben a számban. Bár én viszonylag fiatal vagyok, a '80-as években még nem is éltem, de jónéhány hangszín, illetve zenei elem bennem is sikeresen felidézett néhány gyermekkori érzést, vagy inkább emléket, pl. a Knight Rider c. filmből képeket. Persze a kölcsönzött férfihangról is mondhatnánk, hogy hasonlít Kitt-re, hiszen egy mélyhangú kommentelőről van csak szó tulajdonképpen - de ez marajon talán az egyéni meglátásom. Mondhatom, azóta is társítom ezeket a fejemben, ugyanakkor ma már nem tudnám megmondani minden hangról, hogy melyek emlékeztettek bizonyos dolgokra, mára már megszokottá vált, és összeforrt bennem ez a hangzásvilág. Kezdőszámnak nagyon jól sikerült szerintem, változatos tempójában van némi energikusság, beindítja az embert, főleg, ha az a mondanivalójára is fogékony. Érdekes volt meghallgatni, és ma is szívesen veszem elő.

Mondanivaló:
Először is vegyük át a mondanivalót a hangzásvilág tekintetében: "...És eljött a béke, a csend, a megnyugvás korszaka. Az elégedetlenkedők eltűntek." Ekkor megindul a zene, egy némileg nyomatékosan mély, baljós hanggal. Folytatja: "Az egykor volt viszálykodó országok helyén dinamikusan fejlődő gazdaságok virágoznak. A területi egységek helyhatóságait mindenhol a Nemzetközi Alap szakemberei vezetik." Közben a háttérben halk esőcsöpögés kezdődik, megbújva a felszín alatt; fokozódik a baljós hangulat, sejtetődik, hogy a kecsegtető, és jól megformált szavak mögött valami nagyobb fondorlat, becsapások és hazugságok sora rejlik. "Hozzáértés, hatákonyság, higgadt fejlődés." Itt újabb hang köszön be, de amilyen nagyraszólónak próbál hatni, kicsit visszhangzik is, annyira lefelé konyul, nem hagy valami nagy dicsőséget maga után. "Minden csatornán vidám a műsor. Az évszám: 2084." Az évszám elhangzása alatt pedig halljuk az első mennydörgést is. Biztos, hogy olyan szép új világ ez, mint ahogyan halljuk? Innentől nincs szöveg, és a zene már nem igazán rejt magában több mondanivalót, de érdemes összevetni az ehhez készült, koncerteken bemutatott klippel, ami bizony kiegészítheti egy kicsit a történetet (erről alább).

Szóval miről is van itt szó tulajdonképpen? Egy leáldozott korszak utáni új kor megindulásáról hallunk, amit az a sajátos felfogásával, kifordított és hazug fogalomrendszerével kezd el magyarázni nekünk. Mint azt a cím is sejteti, Orwell 1984 c. regényének, illetve annak mondanivalójának továbbéléséről van szó olyanképpen, hogy 2012-ben - az album jelenében -, miközben továbbra is "sokezer napja ugyanaz az évszám, mert tart még az 1984-es év", a jövőkép még mindig fenyeget újabb lépcsőfokokkal, csapásokkal, és az orwelli világ még nem teljesedett ki. Nem is arról van szó, hogy az orwelli világ még nem jött el, inkább csak arról, hogy még nem teljesedett be, és csak azután beszélhetnénk erről a bizonyos új korról, amiről a szám tesz említést. A 2084-es évszám ugyanakkor nem veendő szószerint, ez leginkább csak a jövőre utal, ami az utalás miatt volt kénytelen 2084-re kitolódni, de a valódi változások valószínűleg sokkal közelebb vannak/lesznek. A számban gyakorlatilag az NWO ismerhető-sejthető sémáit halljuk: az egykor volt viszálykodó országok helyett létrejött a Világállam, amit "Nemzetközi" (igazából Világ)szervek irányítanak, az elégedetlenkedők (vagyis a hozzám hasonló emberek, az összeesküvéseket gyanítók, és a világunkat mélységeiben megkérdőjelező gondolkodók) eltűntek - hogy gondolatrendőrség révén, vagy fizikailag, az kérdés, bár utóbbi sosem teljesülhetne -, és ennek hála, hogy mindenki behódol ennek az egész világot átfogó hazugságáradatnak, így jön el a "béke", a csend, a megnyugvás. A csend egyébként szerintem egy kicsit túlzás; olyan, mintha ez azt jelentené, hogy nyikkannia sem szabadna senkinek, nehogy "megtörje a békét", csak akkor meg megint ott leszünk, hogy tesz a fejünkre a Rendszer, nem kíváncsi a véleményünkre, a lényünkre, nyugton kell maradnunk mindenáron, mert nem mi írjuk az életünk, és a rendszerünk törvényeit kedvünk szerint, hanem fordítva, és be leszünk szorítva megrendezett keretek közé, ahol vagy tessük jól érezni magunkat, vagy kussoljunk, mert majd a nagyokosok helyettünk is tudni fogják, hogy mi a jó nekünk... Szóval a megnyugvás, és a béke jó dolog lenne, de csend nem feltétlenül kell a képletbe, mert az olyan, mintha nem csinálnánk semmit, csendben vagyunk, hagyjuk, hogy kiszolgáltatottak legyünk, hogy vitát elkerülve hagyjuk, hogy mások mondják meg a dolgokat helyettünk. Ahogy a hőn szeretett televíziókban is csak mennek a problémákról, valós igényekről figyelmet elterelő "álomgyár" mű-sorok a valóság (szépségei és/vagy borzadalmai) helyett.

A koncerteken bemutatott klip az NWO-jövőkép sémáját még az űrbeutazás mozzanatával, mint az (irányított) emberi történelem újabb nagy régóta tervezett fejezetének megkezdésével is kiegészíti, valamint láthatjuk a futurisztikus csúcstechnológiával bélelt, de ocsmány kinézetű megapoliszokat, az embertelen, természettelen művi körülményekkel, és persze az emberek beazonosítása is retinaleolvasással történik... Az itt hallottakhoz, és látottakhoz pedig szintén nagyon jó kiegészítésnek tűnik a Régi jövő, azaz az album 11. száma, de erről majd lentebb.

Ismert sémák ezek, csak kár, hogy minden fikción kívül pontosan efelé tendál a világ, és ez a legtöbb embert egy kicsit sem zavarja - sőt, nem csak sodródik az árral, de még tetszik is neki a dolog, és belelovallja magát ebbe a förmedvénybe.


VELED UTAZOM (2)


Zeneiség:
A Veled utazom számomra részben olyan zenét hozott el, amiről szintén nem tudom, hogy honnan ered, vagy milyen stílusnak feleltethető meg - fiatal vagyok, na, nem emlékezhetek mindenre :) -, csak annyit tudok, hogy legutóbb a Hamster Ball nevezetű PC-s játékban találkoztam vele (meg lehet hallgatni több zenéjét is), illetve régen a tv-s ismeretterjesztő filmek alatt használtak hasonlót, vagy napjainkban a Hogyan készült?-ben... Maga a zene szerintem megér egy slágert, nagyon jó hallgatni... :)

Mondanivaló:
A Veled utazom a 2012-ben megjelent lemezen gyakorlatilag a 2012-ben várt világvége hangulatát, az utána maradó állapotokat írja le, miközben kritikáját adja az addig fennállt világnak is, amely voltaképpen jelenünkben is tart még, tehát a mindennapjainkra nézve továbbra is érvényes gondolatokról beszélhetünk - mindezt egy, a világvége utáni túlélő képében fogalmazva meg - erre utal pl. nagyon szellemesen azzal, hogy semmije sincs, de övé a világ, hiszen ugyan minden elpusztult, de egyedül maradt a teljes világra. Ákos azt tartja, hogy a jelenlegi világunkban (2012) perzselő az őrület, vagyis az a mérhetetlen téboly, káosz, és félreműködés amit mind tapasztalhatunk már-már kibírhatatlan, a tömegek bele vannak feledkezve a saját kis életükbe, és nem látnak túl a leszükített kis kereteiken (lásd később: keserves fényűzés :)). Az "újra hív a pusztaság"-ot viszont nem egészen úgy értettem, hogy "ez van, menni kell világgá", hanem inkább úgy, hogy kikívánkozik belőle, hogy felhagyjon ezzel a rossz civilizált-urbanizált életmóddal, és elkezdje a régi idők természetesebb utait visszajárni, visszatérni a dolgok természetes rendjéhez, ahol nem a hamis csillogás, azaz nem a gyönyörűszép hazugság fogadja, hanem egy "élhető élet" - szemben a nagyvárosi élettel. A "veled utazom" szavakat nagyon sokáig úgy képzeltem el, mintha egy nővel együtt utazna, hiszen ki mással kezdhetné újra a tönkretett jövőt, mint azzal, akivel családot alapíthat, amikor gyakorlatilag egyedül van(nak) a Földön? Míg meg nem hallottam egy Ákos-interjúban, hogy ő itt tulajdonképpen a Teremtőre gondolt, Kosztolányi Hajnali részegség c. versével párhuzamot vonva - hát persze, hogy én is kifogtam a felszínes értelmezést. :D Ennek egy érdekes, utólagos kihallása, amikor a "veled utazom, végtelen hatalom" részt már nem az "enyém a világ"-gal, hanem Istennel tudom vonatkozásba hozni, hiszen a végtelen hatalom a Teremtőé. Tulajdonképpen a helyetelen világunk pusztulása mellett azt mondja el a szám, hogy bárhol is legyen az ember, bárhová menjen, és bármit is csináljon, a Teremtő mindenhol vele marad.


ELŐKELŐ IDEGEN (3)


Zeneiség:
Ez volt a legelső szám, amit már 2012. áprilisában is meghallgathattunk. Már akkor is az volt az érzésem vele, hogy alulmúlja nem csak Ákos, de a Bonanza Banzai zeneiségét is, de azért elfogadhatónak bizonyult. Számomra sem a zene, sem a klip nem nyújtja igazán azt az érzést, mint amit a mondanivaló szeretne közölni, leginkább hangulatában tőlem idegen maradt, előkelőség nélkül - dehát én a fiatalabbikja vagyok, nem tudhatom, hogy ez az előttem születetteknek mennyivel hatott másként.

Mondanivaló:
Az Előkelő idegenben talán sok megfejteni való nincs, úgy találom, hogy az interjúkban elmondottak elégnek tekinthetők (nosztalgia érzése, megtapasztalása, az életre való visszatekintés, életszemlélet Ákos személyében, és kinek-kinek a magáéban) a megfejtéshez - bár őszintén szólva van, amit én sem értek, hogy mire akart utalni. A nosztalgikus érzés az, ami úgy rohan át a szíveden, mint egy előkelő, vonzó, magával ragadó dolog, viszont idegen, mert olyan régmúltot elevenít fel, amelytől az ember időközben elidegenedett, más ember lett belőle, és más szelek fújnak körülötte (vesd össze A fénybe nézz-ből: "szétfolyt, ami rég volt, senki sem értené"). Az ajtórajzolás a falra sokat foglalkoztatott, olvastam is elég régen egy elemzést, amelyik ebben spirituális dolgokat látott meg - én mindenesetre megmaradtam annál, hogy lényegében a képzeleted, és a múltbamerengésed csak a tiéd.


TÁNCOLJ VELEM (4)


Zeneiség:
Első hallásra azt írtam le róla, hogy tipikusan olyan, mint ami ellentmond interjúiban adott elvének: olyan, mint egy zene, ami csak úgy megy a háttérben, miközben sörözünk, a fene sem figyel fel rá, mert csak megy a pattogás a háttérben, meg valami hatáshajhász belassított bájolgás, de zeneileg nem egy nagy durranás, az énektől első hallásra látványosan elüt a zenéje, két síkon mozog a kettő, és nem simul össze. Ettől még hallgatható, főleg, hogy hasonló stílusú zenéket volt szerencsém gyerekkoromban hallani, ami miatt utólag viszont mégis megragadott. Nagyjábol az ilyen zenékre emlékeztet, amiért szívesen hallgatom: RCT2 Soundtrack - Modern Style. Ma már nagyon szeretem.

Mondanivaló:
Itt sem értek sokmindent, de annyi bizonyos, hogy ez a szám is részben az Ákost kritizáló megmondóemberek hozzáállásán tépelődik, és oltalmát asszonyában keresi; gyakorlatilag olyan, mintha az Adj hitet feldolgozása, újraírt változata lenne - a Veled utazommal ellentétben itt már tényleg egy nőhöz beszélhet, aki ott van mellette, és akivel élni (táncolni) akarja az életét. A kezdősort, ami Ákos néhány kritizálójának hozzáállását emlegeti ("biztosan igazabb, ha csak kevesen hiszik el, hangosan hazugabb, mikor hevesen szerepel") ellentmondásosnak találom, mert szerintem a tömegek pont, hogy inkább azon a véleményen szoktak lenni, hogy "biztosan igazabb, ha többen hiszik el", ugyanakkor csak mert sokan figyelnek fel Ákosra, még nem biztos, hogy a többségük valóban érti is, hogy miről van szó, tehát még ha nem is hazug a heves szereplése, a lényegi tartalmakat lehet, hogy ugyanúgy csak kevesen veszik át ("hiszik el"). Az is érdekes kihallást ad a dolgoknak, hogy "támad a vihar"-t énekel benne, ez számomra jól rezonál az albummal, és nem csupán magánéleti-rajongóéleti konfliktusokra tudok belőle asszociálni... :)


KESERVES FÉNYŰZÉS (5)


Zeneiség:
Emlékezetes darab, bár a gitár-szerű hang megszólalását nem díjazom benne, az nekem a mai napig nem passzol teljesen.

Mondanivaló:
A jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, a mesterséges, és a saját magunk által létrehozott, elfogadott keretek közötti létezésünk kritikája, elhintve a gondolatot, hogy ebből a keserves (eröltetett, és felesleges) fényűző életmódból, és mintegy rabságból érdemes lenne kikecmeregni. Ezúttal is családias környezetben ábárzolja magát, családapaként, családanya mellett beszél az emberek átlagos otthoni sorsáról a jelenlegi társadalmi keretek között. Az "otthonos börtön épült bennem, rab és őr is vagyunk mi ketten"-ről is sokat nyilatkozgatott már korábban, pl. az "Annyira le van már savazva az agyunk, hogy egymást csitítjuk, pedig mindenkinek ordítani kéne!" idézet is tipikusan ez a példa. Mindannyian rabok vagyunk egy adott kelletlen keretbe beleszorítva, amit a legtöbben észre sem vesznek, egészen otthonosnak tartják, de ha valaki meg mégis meglépné a mesterségesen támasztott keretit, ki akarna lépni a társadalmi brendezkedés skatulyázásából, az újkori raboskodásból, egyből őrré változik valamelyik rab (állampolgár) mellette, és elkezd hepciáskodni, hogy a társadalom nem így határozza meg a létjogosultságunkat, úgyhogy húzzuk meg szépen magunkat (lásd majd ugyanezt a Tengermoraj-nál is)... Tóth Bálint hívta fel rá a figyelmemet, és adok a szavára, hogy valóban Autokráciás ez a szám, vannak párhuzamok bőséggel. :) "Fölépült körénk a keret, de jobb lesz majd, talán..." - no komment...


VÉN TINÉDZESEREK (6)


Zeneiség:
Iszonyatosan ronda hallgatni. Bár ez nyilván nem csak hatásvadászat, de üzenet is a mondanivaló szintjén, erről alább.

Mondanivaló:
Ez a szám számomra zavarbaejtően kétértelműnek sikerült, mert én valami sokkal kritikusabbra számítottam a most felnövő generációkkal, illetve a koruk ellenére felnőttként viselkedni képtelen emberekkel szemben. Ákos nagyon jól megragadta, és leírta egy átlagos fiú kamasz jellemzőit, gyermeki, és önző, gyarló világát, de ahelyett, hogy azt látnánk, hogy ebből feltétlenül észhez kellene térni, olyan mintha egyúttal túlságosan természetesnek is tartaná Ákos, aminek bizony helye van a mindennapjainkban idősebb korunkban is. A dal "indulója" látszólag olyan, mintha Ákos saját vallomása volna, pedig nagy valószínűséggel csak az említett komolytalan, álmodozó fiatalokat akarta leírni saját gyermeki nagyképűségük, önzőségük, és további tulajdonságaik alapján, az iszonyatosan ronda kiénekléssel is csak ezen tulajdonságok egyoldalúságának ocsmányságát hangsúlyozva, ahogy erre egyértelműen utal az is, amikor a nagy lendületességből visszavéve megemlítődik Madách Imrétől Az ember tragédiája, jelezve, hogy ez a viselkedés-minta tragikus, és illene fel is nőni, miután véget ér a kamaszkor. Viszont a szám "nyugodtabb" részeiben a felismerést, miszerint a férfiak legbelül mind gyerekek, úgy hangoztatja, mintha az rá is, és mindenki másra is teljes mértékben igazodna, és természetes lenne idősebb korban is a szüntelen kibuggyanása. Az oké, hogy abszolút mutat ilyen tendenciákat a jelen kor, hogy ez a jelenség köztünk él, de én nem hiszem, hogy ez örökérvényű igazság lenne, illetve feltétel nélkül teljesülne mindenkinél. Például az olyan sorokat már nem tudom hova tenni, mint pl. hogy "minden hajnalon megkísért a hatalmas vagyon", mert bár aki igazán nem bír felnőni, annál lehet, hogy ez így van, de azért merem remélni, hogy akadnak még, akiket ez csak nagyon ritkán kísért meg, és egyáltalán nem minden egyes áldott nap, de ha éppen fel is sejlik, undorral fogadják a kísértést, és a hatalmas vagyon birtoklását egyfajta zsarolásnak élik meg, helyette sokkal inkább vágynak egy nyugodt, egyszerű életre, és legfeljebb halvány gyermeki vágyakozásból dereng fel ritkábban valami, hogy ha nem lenne olyan tudatos, bölcs az ember, akkor mivel tudná elszórni a nyomorult élősködésre való pénzét... Egyébként Ákosnál is bizonyára működik a vén tinédzserség, és aligha tagadhatnánk le, hogy nagyon sokunknál éppúgy, csak nem feltétlenül ebben a gátlástalan mértékben, mint ahogy még az igazi tizenévesek csinálnák/képzelik, illetve akinél mégis, annak nem bíztatást kellene kapnia. Mindenesetre azoknak, akik örvendetesnek tartják, hogy Ákos is éppolyan finnyátalan "belevaló kamasz", mint ők, emlékezzenek már vissza, hogy mégis miért van ott az a Madách-os Ember tragidiázás? Na, miért? :)


TENGERMORAJ (7)


Zeneiség:
Az egymásravágott hangremegetetés-kavalkád elsőre valami szörnyű volt, sokáig tartott megszokni - ha nem is több hangszert, de a kevesebb torokhangot jobban szívleltem volna.

Mondanivaló:
Ezt a dalt úgy éreztem legelső hallgatáskor is, hogy teljesen megértettem, mert nem csak azonosulni tudtam vele, de az volt az érzésem, mintha (többek között) rólam (is) szólna. Az érzés, hogy senki nem ért meg minket igazán, a tengermoraj képében úgy jelenik meg, mint egy olyan békés, csöndes állapot, amelyben igazán meg tud nyílni a szívünk, és szellemünk, ahol igazán érezzük, hogy kik is vagyunk mi, nyugodtan fel tudjuk eleveníteni a belső önmagunkat, míg egymás között csak a zajban tudunk elmerülni, és a belső csöndben megnyilvánuló mélyünket a nagy vitákban senki sem érti meg. Kívülről mindig csak elnyomást kapunk, egy adott sémába akarnak minket beskatulyázni, és nem figyelnek ránk, kik is vagyunk mi, akik a skatulyán bőven túlmutatunk. Ebben a meg nem értettségi állapotban joggal érezhetjük teljesen egyedül magunkat, mint akiknél "ember nem lehet magányosabb". Gyakorlatilag felhívás is a dal, nem csak vallomás, a szabadság keresésére való felhívás, hogy találjuk meg a helyünket a világban, és ne maradjunk a boldogtalanságunkat okozó a megszabott keretek között.


TIPIKUS SZTEREÓ (8)


Zeneiség:
Ez az egyik legszínesebb "nóta" a számomra, nagyon szeretem, persze a látványvilága is színes.

Mondanivaló:
A Tipikus sztereó szerintem egy filozófikus gondolat Ákos életével kapcsolatos ironikus giccsbe öltöztetve. Utóbbiról kevesebbet tudok mondani, előbbiről viszont volt már szó korábban is. Maga a dal - a klip mellett - nagyon gagyinak tűnik, egy fantáziátlan, monoton kis dalocska hétköznapi marhaságokkal megtöltve, minthogy az embernek két füle van, meg ilyenek, ugyanakkor viszont az gondolom, hogy ebben is van bizony mit meglátni. A Tipikus sztereó a hétköznapjainkban mindenütt megjelenő kettősségek tipikusságára hívja fel a figyelmet minden szinten (kicsiben, és nagyban egyaránt). Ahhoz képest a szöveg nem egy nagy durranás, kifejezni igazán nem nagyon fejez ki semmit, de maga ez a kérdéskör alapvetően egy általános filozófiai kérdés (amelyet megközelíthetünk mind materialista-fizikai (hatás-ellenhatás), mind spirituális-teremtéses (Isten teremtette rend) szempontjából), hogy miért épül a világban oly sokminden a kettősségre? A számban felmerül a férfi-női minőség kettőssége, az értelem-érzelem kettőssége, testünk szimmetrikussága (kettőssége), illetve az ideológiai széthúzódás kettőssége, ahogy az országot is nyúzzák balról-jobbról, de mi is állandóan két táborra bomolva vitázunk egymás ellen szüntelenül. Sokat nem tudok hozzáfűzni.


MEGSEBEZVE (9)


Zeneiség:
Erről a "bikicsunáj"-hoz hasonló szerzemények ugranak be, akarom mondani a big in japan-hoz hasonlóak, bár a Megsebezve annál sokkal jobb, teljesebb, hangzatosabb hangzásvilággal rendelkezik szerintem - hogy azért ne vegyük szószerintinek a példát.

Mondanivaló:
Nem igazán tudom kifejteni szépen a gondolataimat itt, de szerintem ez a szám sejtelmes utalásokkal állít tisztes emléket Jézus Krisztusnak, annál inkább is, mert ez így az ezután következő számmal is összecseng majd. Az utalások egy részével, pl. amivel indul a szám, nem tudok mit kezdeni, és értelmezni, fogalmam sincs hogyan jön Jézushoz az a kijelentés, hogy "bűnödnek sok titka mérgez", nem tudom, hogy Ákos itt valóban őrá gondolt-e, de a többi utalás már rendben van. A "holtában is tovább izzik a szív, a sír kitaszít"-nél a szíven, mint a nagybetűs Szeretet jelölőjén keresztül hangsúlyozódik ki, kiről is lehet itt szó, a sírból való kitaszítódás pedig egyértelműen a 3 napos halálból való feltámadást eleveníti fel. Közben folytatja: "oszlik [az átok] ha hozzád kiáltok" - na, mégis kihez szoktunk kiáltani, ha a minket ért rosszaktól szeretnénk szabadulni? A "jesszus!"-hoz - igaz, ennek a szónak ma már negatív felhangja van, pedig a jesszus az jézus. :) "Te kolduskirály" - no komment. :) "Itt mindig ugyanaz a köd szitál" - évszázadról évszázadra átívelt a 2000 év alatt egyfajta ködösítő szándék a világban, elfordítva a tekinteteket az igazságról, át a gyönyörűszép hazugságokra, ez napjainkban épp úgy jelen van, mint annak idején, és azelőtt, és az igazságot próbálja rombolni, de mindhiába, mert az igazság, illetve Jézus Krisztus megsebzetten, összetépve is győz(ni fog) a sötétség felett. "Versekben öltesz ma testet" - lásd: Megsebezve. "Gyilkos kedv halálra sebzett" - úgy 2000 éve, enyhén szólva minősíti a tettet, de ez a következő számban még folytatódik. "Élőbb vagy mégis mindenkinél, aki követni fél" - a jézusi szellemiség, a szeretet, az igazság mindig is működőképesebb marad az életben az ezektől elfordulókkal ellentétben. Azt a részt viszont nem értem, hogy miért Jézus ragyog át a saját életén, miért nem úgy van megfogalmazva, hogy "átragyogsz az életemen"? Végülis sokkal nem lenne másabb, de azért talán mégis.


A SZABADSÁG RABSZOLGÁI (10)


Zeneiség:
Elég sokáig tartott megszokni az első 32 másodpercet, mire beindul valamennyivel szerethetőbb formában a zene, elsőre ez is taszított magától, de aztán a mondanivalója miatt egészen "beleszerettem". Ne de nem a pocskondiázás miatt, inkább is a tanító jellegű gondolatok miatt, de erről alább.

Mondanivaló:
Ez a szám szorosan kapcsolódik az előzőhöz, itt ugyanaz a téma folytatódik, csak egyel további szintre emelve a történetet. Egyértelműen Jézusról beszélünk ismét, amikor elkezdődik a szöveg azzal, hogy "keresztre vonják árva testemet, megfeszítenek", viszont itt újabb szereplők bevonása látszódik, Krisztuson keresztül utalást tesz valakikre - nem nehéz kitalálni, hogy a zsidóságról lesz szó. A szám róluk szól végsősoron most, csak ilyen utalásokon keresztül vezeti rájuk a szót. Olyan téma ez, amit szélsőjobboldali berkekben mindenki vörös fejjel fúj kívülről, bár Ákos nem a hozzájuk hasonló uszító, direkt ellenérzéseket keltő, ellenségképet láttató, hanem a tapasztalati tények felsorolásával elsősorban szembesítő, tájékoztató, tisztázó, illetve ezen zsidónak szülelett személyek fejlődésében reménykedő jelleggel ("ezerből tán egy lesz, aki gyógyul") beszél. Sőt, egészen pontosan a zsidóságon nem is feltétlenül genetikai értelemben van a hangsúly, hanem vallási ideológiájukon, amely viszont innentől kezdve könnyedebben elvezethető lenne inkább a cionizmushoz, vagy az afelett álló Irányítói elithez is - de talán egyszerűbb, ha a zsidó valássi ideológiáknál maradunk. Sajnos a tapasztalat ugyanis az, hogy a zsidóság vallási ideológiájának és neveltetésének hála olyan érdekeket próbál kiharcolni magának, amely az Isten által teremtett világ rendjébe nem tud beilleszkedni, mondhatni azon kívül mutat, méghozzá ezt a harcot is erkölcstelen eszközökkel vívva. Híresen nagy összetartásban, összehangoltságban "nyüzsögnek" egyoldalú érdekérvényesítésükért, amely alatt gyakran rágalmazásokkal próbálják a közvélemény előtt a számukra nem kívánatos eseményeket, embereket rossz színben feltüntetni. Érdekes, hogy a számot pont Kásler Árpád április 21.-ei rendezvénye környékén hallgattam meg először, amikoris a 2013-as Élet Menetén Frölich Róbert főrabbi is hogy-hogynem elkezdte nagy szavakkal rágalmazni Kásler rendezvényét. Ebből aztán született egy videóválasz is. Ákos viszont figyelmeztet, hiába rágalmaznak, mert a hazugságokkal való operálás végül őket fogja kiszorítani a közéletből, saját magukat járatják le a végére. Hogy pontosan milyen világ létrejöttén munkálkodnak ideológiájukon keresztül, azt most itt nem fejteném ki, bár meglehet, hogy könnyen visszalyukadhatnánk arra a bizonyos Új Világrendre... Ahogy Ákos mondja, folyamatosan igyekeznek a "korlátokat" bontani - bár ezek inkább a számukra korlátok, nem a mi számunkra -, de végül úgyis csődöt mondanak az ítélet szerint - na persze, nem is a bíróságokon, hanem isteni ítéletről beszélünk. Hiábavaló minden próbálkozásuk, nem fognak célba érni, minden, amit tesznek az isteni Nagy Terv részeként valósulhat csak meg, amely viszont a rosszból is jót kovácsol - ugyanezért mondja ki a keresztrefeszítés mozzanatát az isteni terv szerint "elvégeztetett"-nek. A "csak okos érvek kellenek, s az ember bármit megtehet" érdekes összecsengésben van azon túl a szokásos zsidó-viccekkel is, amikor egy zsidó személy odamegy a rabbihoz, és valami magyarázatot vár valamire, amit nem tud hová tenni magában, a rabbi viszont rendre okos érvekkel kimagyarázza a dolgot - érdekeinek, és nem az igazságnak megfelelő beállítással. Ugyanakkor kicsit elvonatkoztatva, eszünkbejuthat a humanizmus is, ami valójában nem emberségességről, hanem emberközpontúságról beszél, ahol az ember mindennek a központjaként maga döntheti el végre az Isten helyett, hogy mi hogyan legyen. A végén persze megkapjuk a fokozást, már nem csupán a fű között nyözsgő hangyákhoz, hanem a húson élősködő lárvákhoz hasonlítja viselkedésüket. Mindenki vonja le maga a következtetéseket.


RÉGI JÖVŐ (11)


Zeneiség:
Semmitmondó jelzővel élve: átlagos. Nincs mit fűznöm hozzá. A kliphez hozzáteendő, hogy nem Ákos saját klipje, hanem egy filmhez készült promóciós anyag.

Mondanivaló:
Maga a cím sokáig kérdés volt számomra, hogy mit takarhat, akár csak a Szabadság rabszolgái, és a Vén tinédzserek, hiszen ezek olyan paradoxon-szerű kifejezéseknek tűnnek, de aztán már nem látok bennük ellentmondást. A régi jövő az a jövő, amit régen tekintettünk a jövőképünknek. Az új pedig az, amivé változott az időközben bekövetkezett események hatására.

A Régi jövő egy nagyon szépen letisztult változata a jövőbeli, orwelli mindennapjaink megfogalmazásának a manapság meglévő jelenségekkel hasonlatossá téve. Nagyvárosias, csúcstechnológiás, viszont nyomorúságos élet a jellemző, félrevezetett, irányított, műveletlen tömegek vannak mindenhol. "És a gép joga szent volt" - különösen hideg, gépies hangzással kiemelve ezt a részt. A gép az ember fölött uralkodik majd, ahogy azt a transzhumanizmus diktálja, és nem fordítva. Arra többeket láttam felfigyelni, amikor Ákos azt mondja: "és megszűnt egy ország, és százával támadtak nyelvek, hogy értőn magyarázzák, aztán a sírját befoltozták" - én nem tudom biztosan, de sokan úgy vélték, hogy Magyarország megszűnéséről szól, hogy mi ebben a környezetben nem fogunk tudni megmaradni, el fogunk veszni a sűrűjében. A "biztos csak álmodtam, mert itt most máshogy van, elmúlt a régi jövő, könnyű a megfejtés, a B-terv elvben kész, a baj már rég múlt idő" részt viszont sajnos nem igazán értettem meg mindmáig, kicsit zavaros, hogy most honnan is szánja ezt mondani, időben, és térben egyaránt, és melyik látott világra gondol. A mi jelenünkben meglévő azon jövő lesz a régi, amit most látunk orwelli világként magunk előtt? Nem hiszem, akkor nem hiszem, hogy ennyire előre vízionálta volna. Vagy az orwelli világ jelenéből beszél? És milyen álmodásról való felébredésről? Tudom, egy elemzés akkor az igazi, ha ezeket én mondom meg, de én itt sajnos csődöt mondtam, szóval ez van. A klippel jól rezonáló szöveg viszont értékes elgondolkodtatásokat tartlmaz így is, úgy is.


ARTISTÁK (12)


Zeneiség:
Az első reakcióm erre is az volt, hogy ez mitől zene? Impulzusok, és effektek tesznek ki egy zenét, tán? "Most mondok valamit, egy kis effektkörítéssel. Az effektkörítést is lehet szeretni, de ez nem zene, csak plüntyögés. Viszont lehet figyelni, hátha tényleg mondok valamit, akárhogyis." Ugyanakkor biztos voltam benne, ahogy eddig a többivel, úgy ezzel is hamar meg fogok barátkozni - és így is lett -, valamint az album végére végülis egy nagyon jó kis vég-plönytögés lett belőle, annyira nem szörnyű.

Mondanivaló:
Az Artisták egy olyan szám, amely szerintem a médiaszereplők cirkuszi hasonlattal élő bemutatása mellett, tágabb értelemben, rajtuk keresztül az Apokalipszist is meghirdeti. Nekem úgy tűnik, mintha arról is szólna, hogy a Rendszer még éppen-éppen tudja játszatni velünk a cirkuszt meg a kenyeret a népnek ("ha perecet ehet, a nézőtér nevet" - valamint az "ájultan néz a tömeg" tök jól összecseng a Veled utazomból azzal, hogy "az önfeledt tömeg már nem érthette meg"), de ez lassan kicsúszik a számításból, mert eljő az Életveszélyes Világszám (Apokalipszis), és bár ezt még nem sejtjük, nem lesz cirkusz, hanem vérbeborulunk.


NE KERESS ENGEM (13)


Zeneiség:
Elsőre ez is egy gagyi íztelen, színtelen, szagtalan plüntyögésnek tűnt, és a békesség helyett valamennyire inkább egy misztérikus, furcsa, idegen, gépies hangulatot áraszt magából, de szerethető, tényleges vég-plüntyögés.

Mondanivaló:
Ez tulajdonképpen egy búcsúdal, ami nem csak az albumot búcsúztatja, de Ákos életét, előre megfogalmazza benne elmúlását, és halálát, közvetve persze minden más ember halálára rávetíthető lenne. Azon kívül, hogy nagyon szellemesen, és szépen fogalmazza meg, békességgel, és nyugodtsággal, erről nem kívánok hosszas fejtegetésekbe bocsátkozni.Az album számomra végsősoron:
2084 - NWO Világállam
Veled utazom - NWO-világ-végén, ÖregIstennel
Előkelő idegen - Nosztalgia érzés
Táncolj velem - Adj hitet
Keserves fényűzés - Ellenséges társadalmi keretek
Vén tinédzserek - A társadalom egyéb tébolyzói
Tengermoraj - Mélyönkép
Tipikus sztereó - Kettősség filozófia
Megsebezve - Jézus Krisztus
A szabadság rabszolgái - Zsidóság
Régi jövő - Elvesztünk, vagy sem?
Artisták - Apokalipszisba boruló cirkusz meg kenyér
Ne keress engem - Búcsúdal


Extra videók:
Ákos - 1984 (2084 - Lemezbemutató koncert)

"A FÉLELEM, ÁRULÁS, ÉS FÁJDALOM VILÁGA, AZ ELNYOMÁS VILÁGA - OLYAN VILÁG, AMELY NEM IRGALMASABB, HANEM KÖNYÖRTELENEBB LESZ, HA KIFORR. A HALADÁS A MI VILÁGUNKBAN A TÖBB FÁJDALOM FELÉ VALÓ HALADÁS.

NINCS EGY NYUGODT PERCED. A HÁBORÚ HÍREI NAP MINT NAP ELÉRNEK HOZZÁD, FELIZGATNAK. ÉS SOKEZER NAPJA UGYANAZ AZ ÉVSZÁM. MERT TART MÉG... MERT TART MÉG..., MERT TART MÉG AZ 1984-ES ÉV!"
ÁKOS • TURNÉ 2084 -- koncertfilm :: DVD ajánló


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 1 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: "minden", 2013, kiemelt, Ákos, zene, videó, blogíró, NWO, reklám, -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!


2013-09-16 13:28 hétfő #

Komment-bejegyzés: Teljesen Felébredtem?


Ez a bejegyzés Blog-alappillér, azaz olyan tartalom, amelyre a KG-Blog a bejegyzéseit alapozza, építi.

Elöljáróban, és mindentől függetlenül kinyilvánítanám, hogy megint sikerült hosszabb távon félretennem a hazai devizás eseményekről való beszámolásokat, és videószerkesztéseket, szóval ne köntörfalazzunk: aug19-20 sem fog elkészülni az első hónapfordulójára. Ugyanakkor beszámoló tekintetében végülis már sok lényeges dolgot publikáltam, leginkább a (segítő szándékú) kritikák hiányoznak - ehelyett viszont nem hagyom a pusztulatban a blogot, hanem hozok más témákat.

Augusztus 1.-én írtam egy kommentet a PirulaPublic Teljesen Felébredtem? c. topikjába. Ismételten, hogy ne csak az ottaniak találkozhassanak ezirányú gondolataimmal, utólagosan, itt is megosztom veletek a leírtakat (a tartalom megérdemli a blog-alappillér jelölést is):


Azért az sem utolsó a sorban, hogy maga az "ébredés" szó mit is jelent valójában. Aki jártas a magyar nyelv logikai felépítésében, és nem csupán agymenések révén, hanem átfogó rendszerként elemezve, tudhatja azt az egyébként teljesen egyértelmű, mégis sokaktól nagyon idegen magyarázatot, hogy az ébredés szó az éberedés szó alakváltozata, az r hangzó előtti e ejtíéskönnyítő kiesésével. Éberedni annyi, mint éberré válni, figyelmet összpontosítani. Amikor az ember reggel felébred az álmából, akkor válik éberré a fizikai világ létére, és eseményeire, onnantól lesz éber, és nem tetszhalott állapotban.

Jelen esetünkben a tudati felébredés, fel-éber-edés egy magasabb fokáról beszélünk. Sokan mondják, hogy "felébredtek", és legtöbben a megszokott "ébredés=kelés az álomból" értelemmel társítva - és itt "az álomból"-on van a hangsúly, hogy "átcsöppentem a valóságba" - de ez valójában csak átcsöppenés, és éberség nem feltétlenül társul hozzá. Valójában rengetegen nem eléggé éberek, csak képesek eljutni arra a pontra, hogy elfogadjanak bizonyos infókat, és azokat szajkózzák, viszont igazi éberségről nagyon kevesen beszélhetünk, és az, hogy ráébredtünk az álomból a valóságra, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy eléggé éberek vagyunk. Mindazonáltal, ha nagyon pontos akarok lenni, akkor a nyelv szerint az "éb(e)r-edés" annyit tesz, mint "éberré válás", tehát még nem éberség, csak út afelé.

Ettől függetlenül sokan nagyon tévesen használják a fogalmat, és az ébredezést egyenlővé teszik a éberséggel, holott ez nyilvánvaló tévedés. :)


Legközelebbre egy "A Nagy Zöld Szövegértés: szelektív hulladékgyűjtés, és biológiai úton lebomló, környezetbarát táskák" c. bejegyzéssel készülök, illetve a közeljövőben tervezek egy Ákosos bejegyzést is - bár annak jobban szorít az ideje, mint szerettem volna.


Benedek Gergő - "teGergő ChemtrailsBp"


Mindehhez 0 alkalommal gondoltunk hozzá. Írj, ha neked (is) lenne mit!

Kategorizálás, címkék: blog-alappillér, kiemelt, pirospirula, komment-bejegyzés, blogíró, nyelvészkedés, magyar, 2013, "minden", -


Tekintsd meg a korábbi bejegyzéseket is, vagy ugorj vissza az oldal tetejére!

Archívum:
Hónapok szerint:
2011 október
2011 november
2011 december
2012 január
2012 február
2012 március
2012 április
2012 május
2012 június
2012 július
2012 augusztus
2012 szeptember
2012 október
2012 november
2012 december
2013 január
2013 február
2013 március
2013 április
2013 május
2013 június
2013 július
2013 augusztus
2013 szeptember
2013 október
2013 november
2013 december
2014 január
2014 február
2014 március
2014 április

Évek szerint:
2011 összesítve
2012 összesítve
2013 összesítve
2014 összesítve

Egyéb:
Minden bejegyzés!

Használt címkék:
A bloghoz:
"minden", blog-alappillér, kiemelt, 2011, 2012, 2013, 2014, helyzetjelentés, blogíró, komment-bejegyzés, vendég-bejegyzés, re, érdekes, ehh, off

Témák:
irányítók (politika, parlament, fidesz, mszp, nwo, terrorizmus, összeesküvés, szimbolika, önleleplezés, bankok, forint); mozgolódás (meghívó, baranta, radikalizmus); égfigyelés (chemtrail); közlekedés (máv, bkv, margithíd); reklám; nyelvészkedés (magyar, angol, szlovák); vallás

Közreműködők:
2012blog, postaimre, chemtrailsbudapest, pirospirula, szakál, zselenszky, ákos, géczy, kaslerarpad, webbank, orbanviktor, koppanycsoport, vukics, mentalisdeficit

Médiaanyagok:
film (autokrácia), videó, fénykép, zene, előadás

Termékek:
mtva, hírtv, provident, chio, vodafone, google

*jó tudni*


Kiemelt linkek:
Irányítók- wiki
Kásler Árpád
Posta Imre
2012 Blog
2012 Bonanza
Tolvajkergetők (fb)
PirosPirulaProjekt
NE OLTSÁL! Blog
SoundAndView Blog
Kispest Szövetség
Autokrácia (rövidfilmünk)

*egyéb*


Hogyan ismerted meg a blogot?

(A kulisszák mögött)

Blogol statisztika:

2011-10-26 23:29:37 óta van:
103 log bejegyzés
428 komment neki
516 feltöltött kép
1 szavazás


Ha "elfogytak" a bejegyzések, az archívumból még mindig válogathatsz, vagy segíthetnek az eddig használt, kategorizáló címkék is a többi bejegyzést megtalálni.


Archívum:
Hónapok szerint:
2011 október
2011 november
2011 december
2012 január
2012 február
2012 március
2012 április
2012 május
2012 június
2012 július
2012 augusztus
2012 szeptember
2012 október
2012 november
2012 december
2013 január
2013 február
2013 március
2013 április
2013 május
2013 június
2013 július
2013 augusztus
2013 szeptember
2013 október
2013 november
2013 december
2014 január
2014 február
2014 március
2014 április

Évek szerint:
2011 összesítve
2012 összesítve
2013 összesítve
2014 összesítve

Egyéb:
Minden bejegyzés!
Használt címkék:
A bloghoz:
"minden", blog-alappillér, kiemelt, 2011, 2012, 2013, 2014, helyzetjelentés, blogíró, komment-bejegyzés, vendég-bejegyzés, re, érdekes, ehh, off

Témák:
irányítók (politika, parlament, fidesz, mszp, nwo, terrorizmus, összeesküvés, szimbolika, önleleplezés, bankok, forint); mozgolódás (meghívó, baranta, radikalizmus); égfigyelés (chemtrail); közlekedés (máv, bkv, margithíd); reklám; nyelvészkedés (magyar, angol, szlovák); vallás

Közreműködők:
2012blog, postaimre, chemtrailsbudapest, pirospirula, szakál, zselenszky, ákos, géczy, kaslerarpad, webbank, orbanviktor, koppanycsoport, vukics, mentalisdeficit

Médiaanyagok:
film (autokrácia), videó, fénykép, zene, előadás

Termékek:
mtva, hírtv, provident, chio, vodafone, google

*jó tudni*

Vissza az oldal tetejére!


Továbbá: Saját bannerek - Kiemelt blogok, oldalak, linkek...


Saját bannerek
Ha úgy döntesz, hogy kiteszel egyet a weboldaladra, kérlek jelezd nekem is e-mailben (lásd a fejlécben)!
Fontos, hogy a banner linkjébe érdemes http://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read-ot írni,
mert a read hozzáírásával reklámsáv nélkül fog betöltődni az oldal!
Széles, világos banner
KG-Blog banner
Képméret: 470x80, Fájltípus: .GIF

Elérési útvonala:
http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KG-Blog_banner3b_vilagos_470x80_GIF.gifKeskeny, világos banner
KG-Blog banner
Képméret: 180x230, Fájltípus: .GIF

Elérési útvonala:
http://blogol.hu/pikz/kritikaigondolkodas/KG-Blog_banner3_vilagos_180x230_GIF.gif


Vissza az oldal tetejére!

Általam (el)ismert, és kiemelt blogok, oldalak, linkek
(a teljesség igényével, de lehet, hogy annak megléte nélkül)


2012 Blog / Tóth Bálint: Szemfelnyitó blog, és podcast rádió
banner
http://2012.blogol.hu/read

A 2012 Blog-hoz kapcsolódó YouTube csatornák:
http://www.youtube.com/user/2012blog
http://www.youtube.com/user/gamma3c

Tóth Bálint személyes blogja: hazugság - elhallgatás - manipuláció
http://marioatreides.blogol.hu/read

További elolvasható, megnézhetó anyagok a 2012 Blog témáihoz kapcsolódóan:
https://mega.co.nz/#F! 4AoHkQJa!VtJ4-xevaa5GsYjbD_gcpgPiros Pirula Projekt Blog - "Ne feledd! Amit kínálok: csupán az igazság, semmi több."
http://pirospirula.blogspot.com/

A Piros Pirula Projekt-hez fűződő YouTube csatornák:
http://youtube.com/user/PirosPirula
http://youtube.com/user/PirosPirulaProjektNE OLTSÁL! Blog - Összesküvés-elméletek, melyek már nem elméletek többé
banner
http://neoltsal.blog.hu/

"Skyler" (vagy "Ébredj fel") - a NE OLTSÁL! Blog írójának - YouTube csatornája:
http://youtube.com/user/SkylerMaxTolvajkergetők - "...elfuthatsz, de el nem bújhatsz!"
https://hu- hu.facebook.com/tolvajkergetok

YouTube csatorna:
http://youtube.com/user/tolvajkergetokKomment Nélkül - "You're not paid to THINK - A mindless worker is a happy worker! Shut up and do your yob!"
Egy, a hétköznapjainkban gyakorta előforduló okkult szimbólumok, valamint a gátlástalan, és erkölcstelen viselkedésformák különböző elfogadott médiákon keresztüli visszaköszönését szóvátevő blog.
http://kommentnelkul.blogspot.hu/Soundandview: HangOk - Szabadságharc a szép új világért
http://soundandview.blogspot.com/

YouTube csatornája:
http://youtube.com/user/jazzer30Ákos
http://akos.hu/Zselenszky (blog)
http://zselenszky.blogspot.hu/Szemrád Nándor írásai: Gondolatok, előadások misztikáról és asztrológiáról
http://szemradnandor.blog.com/

A Szemrád Nándorhoz fűződő (a 2012Blog kapcsán is már említett) YouTube csatorna:
http://www.youtube.com/user/gamma3c"ChemtrailsBudapest" - a saját YouTube csatornám:
banner
http://www.youtube.com/user/ChemtrailsBudapestDemotiváló - Nem minden téren, de hasznos okosságok (humorosan), csak a megfelelő szemmel kell tudni nézni őket
http://www.demotivalo.net/

Szerkesztő: "teGergő" Szolgáltató: blogol.hu

Vissza az oldal tetejére!